Assassin’s Creed in Egypte steeds waarschijnlijker

Begin deze week berichtten we over een 4chan-gebruiker die naar eigen zeggen ontwikkelaar is bij Ubisoft. Deze anonieme bron beweerde dat er dit jaar geen Assassin’s Creed-game verschijnt en dat het deel uit 2017 zich afspeelt in Egypte. Hoewel de betrouwbaarheid van deze bron te betwisten valt, wordt het steeds waarschijnlijker dat hij inderdaad de waarheid sprak.

De 4chan-gebruiker beweerde dat het ontwikkelteam van Black Flag aan het roer van deze nieuwe Assassin’s Creed staat. Ashraf Ismail, de game director van Black Flag, stelt op zijn LinkedIn-pagina dat hij momenteel wederom als game director aan een onaangekondigd Ubisoft-spel werkt. Nog opvallender is dat Ismail al in 2013 in een interview aangaf dat hij graag een Assassin’s Creed-game in Egypte zou zien:

I’m not saying we are going there, but one day I would love to explore Egypt as a setting for this game. Ancient Egypt could be a really cool place. We have a really cool explanation for how we can do this, and it is with this Animus device that allows us to go to anytime in history. It was never a set rule that we always get closer to the present day. But again, I’m not saying Egypt is where the next one is going, it’s just where I would like it to go.
Deze feiten zijn bijna te toevallig om nog over “toeval” te kunnen spreken. Het lijkt dus steeds waarschijnlijker dat we in 2017 inderdaad sluipmoordenaartje mogen spelen tussen de sfinxen en piramides.

 1.   
  Pim Huberts's avatar

  Hoop het want Egypte is echt super tof hoop dan ook dat je van die Side quests krijgt om arme burgers te helpen die iets ergs hebben mee gemaakt of een ander raar verhaal net zoals in de Witcher 3

 2.   
  Rolf31's avatar

  Egypte is een hele mooie plek. Ben benieuwd in welke tijdsperiode in de geschiedenis…

 3.   
  Sa.'s avatar

  Inderdaad ook wat Pim zegt. De side-quests tot nu toe zijn vaak meer soort Liberation opdrachtjes die je vaak genoeg herhaalt en dan krijg je een kleine cut scene. Ik zou het Witcher idee vetter vinden voor AC, gewoon mensen op straat die je aanspreken en dan een soort mini-verhaaltje uitspelen. Hoeft qua gameplay heus niet allemaal heel varierend, als je maar meer verhaal hebt in die kleine missies. En vooral ook, verschillende mensen, in plaats van 1 gast die wilt dat je boeven vangt, 1 meisje dat wilt dat je kinderen bevrijd etc.

 4.   
  Lazar93's avatar

  syndicate niet gekocht, die tijd lag mij helemaal niet. Het oude Egypte daarintegen lijkt mij iets om naaruit te kijken.

 5.   
  Sa.'s avatar

  ”Rolf31″ schreef, "Egypte is een hele mooie plek. Ben benieuwd in welke tijdsperiode in de geschiedenis…"

  Waarschijnlijk Ancient, is wel de meest bekende. AC speelt zich vaak in voor de hand liggende periode’s af. Amerika in de 18e eeuw, Caribische eilanden in de 17e eeuw, London in de 19e eeuw. Daarom denk ik dat Egypte uit de oudheid wel hun streven is. 😉

 6.   
  FireBallz's avatar

  Lijkt me vet, maar we gaan kijken hoe het gaat lopen. Hopelijk doen ze nu VOOR de release iets aan die bugs. Ik moet toegeven, ik ben niet al te kritisch en kan best lachen om een bug. Anderzijds vind ik een ‘toevallige bug’, zoals vastzitten onder een paard, best. Maar echt tijdens een missie dat je door een muur heenloopt, echt slecht. Ik ga nog geen vooroordelen stellen, maar ik ben wel erg benieuwd.

 7.   
  420blazeit's avatar

  ”BB-8″ schreef, "syndicate niet gekocht, die tijd lag mij helemaal niet. Het oude Egypte daarintegen lijkt mij iets om naaruit te kijken."

  Dit.

 8.   
  Mjolnir's avatar

  Als ik de reacties lees zitten jullie meer op een nieuwe witcher game te wachten dan assassins creed

 9.   
  Sa.'s avatar

  Mjolnir schreef, "Als ik de reacties lees zitten jullie meer op een nieuwe witcher game te wachten dan assassins creed"

  Zeer zeker niet. Alleen het verhalende deel wat Witcher heeft spreekt veel mensen aan. Dat is ook logisch want dat was zeer sterk in die game. En zelfs dan gaat het niet eens om de inhoud van het verhaal, maar meer het technische aspect. In The Witcher kan je een side quest hebben waar je qua gameplay wat investigation doet en vervolgens een monster verslaat. Niet heel indrukwekkend dus. Maar omdat er dus interessante characters aan verbonden zijn met een vet achtergrondverhaal, wordt de missie in eens een stuk aantrekkelijker. Dit systeem zou in AC ook heel goed kunnen werken. Niet zomaar 5 boeven vangen voor de hoofdcommissaris in Londen, nee, elke crimineel heeft een interessante misdaad gepleegd die jij moet gaan oplossen. Qua gameplay blijft het dus gewoon zoeken en afmaken, maar het wordt gewoon veel interessanter gebracht. 😉

 10.   
  Bram_M99's avatar

  Ja dit lijkt mij enorm gaaf, ik zit nog te twijfleen om Syndicate te halen….