Waarom Far Cry Primal geen co-op en multiplayer heeft

Far Cry Primal doet het anders. Waar wij in de meest recente delen op een eiland of in de bergen vochten tegen leiders met psychopatische trekken, is er deze keer voor een ander speelterrein gekozen. De vertrouwde kogels maken plaats voor pijl en boog, speren en ander wapentuig dat in het stenen tijdperk geknutseld werd. De open wereld in een prehistorische setting is echter niet het enige dat afwijkt van de strategie die Ubisoft tot voor kort hanteerde. De nieuwste Far Cry zal namelijk geen co-op en multiplayer bevatten.

Dit feit was al eigenlijk enige tijd bekend, in ieder geval via de productpagina op Steam waar duidelijk staat dat de game singleplayer zal worden. Pas sinds enkele dagen geleden zijn hier echter concrete vragen over gekomen en de ontwikkelaar heeft daarop een helder antwoord geformuleerd.

Correct. We are focusing entirely on creating the best possible Far Cry experience for our fans. Bringing the Stone Age to life and providing players with a strong gameplay experienced based off of the Far Cry legacy meant that we had to reinvent our core gameplay loop.

This was definitely not a small undertaking. Our focus was on delivering this fantasy which required clear priorities for the team. Therefore, in the early stages of the project, we made the difficult choice of focusing our efforts on the single player experience.

De trendbreuk is dus al vroeg bij de ontwikkeling aangebracht om de volledige focus op de beste ervaring voor een enkele speler te leggen. Het moet de kwaliteit bevorderen, maar roept wel de vraag op of gamers niet juist zitten te wachten op de multiplayer. Het is overigens ook nog niet gezegd dat er niet later alsnog functionaliteiten toegevoegd zullen worden. Er zijn altijd downloadbare uitbreidingen denkbaar. Wat is jouw mening over de keuze van Ubisoft?

 1.   
  RikZonderC's avatar

  Zelfde verhaaltje als bij AC: Syndicate. Hopelijk stelt deze game dan niet teleur..

 2.   
  nielsiebro's avatar

  Ik speel toch geen multiplayer en ik heb toch geen vrienden voor coop ๐Ÿ˜‰

 3.   
  Thomsnov's avatar

  Jammer had cool kunnen zijn net als ARK

 4.   
  mattioza's avatar

  Voor mij geeft co-op en multiplayer ook geen meerwaarde in Far Cry games.

 5.   
  Musicman88's avatar

  Ja maar, de game speelt zich toch in de oertijd af? Toen was er nog geen internet, dus kun je ook niet multiplayer of co-op doen ๐Ÿ˜›

 6.   
  PaNNa's avatar

  Voor mij een afknapper..

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  nielsiebro schreef, "Ik speel toch geen multiplayer en ik heb toch geen vrienden voor coop ๐Ÿ˜‰ "

  Ik speel ook geen multi plager dus voor mij ook geen probleem, ben wel heel erg benieuwd waar dit heen gaat.
  Ik heb filmpjes gezien je moet jagen en alles, ik vond cry altijd mooi spel maar toch net iets leuk genoeg, dit is hele andere setting ben benieuwd.

 8.   
  TinusGN's avatar

  Jammer

 9.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  persoon lijk heb ik er geen problemen mee, dus vind het niet erg.

 10.   
  sjaakXD's avatar

  MP van Far Cry was nooit echt een suc6. Voor far Cry 3 heb ik xbox love gekocht en toen ik het wou spelen was het vrij slecht. maar Co Op is altijd leuk jammer