Star Wars: Battlefront mogelijk meer dan 13 miljoen keer verkocht

Eind 2015 was Star Wars-tijd met Star Wars: Battlefront en natuurlijk de nieuwe film, Star Wars Episode VII: The Force Awakens. Onder andere Disney en Electronic Arts verdienen hier dik geld mee, zo wordt de omzet van Battlefront berekend op 660 miljoen dollar.

Wedbush Morgan-analist Michael Pachter verwacht namelijk dat Star Wars: Battlefront in november zes miljoen, maar ook in december ze miljoen exemplaren heeft verkocht. Pak de gemiddelde retailprijs van 55 dollar erbij en je komt uit op 660 miljoen dollar. Daarnaast zegt analist Evan Wilson van Pacific Crest dat de game van DICE en Electronic Arts mogelijk zelfs al meer dan dertien miljoen keer is verkocht.

Wedbush’s Michael Pachter believes Battlefront sold 6 million units in November 2015 and another 6 million in December 2015, bringing in $660 million in revenue based on the average retail price of $55. Pacific Crest’s Evan Wilson said sales may be as high as 13 million, but noted that many sales were discounted, possibly lowering revenue generated.
Er zit wel een kanttekening aan, want games zijn in bepaalde winkels goedkoper te krijgen of zijn tijdens de feestdagen in prijs verlaagd. Het blijft dus wachten op Electronic Arts voor de officiële verkoopcijfers van Star Wars: Battlefront.

 1.   
  Jerry97's avatar

  Ik heb hem gekocht in de store toen die 2e prijsverlaging er was voor battlefront. Ik heb mij nog geen 1 keer verveeld met de game.

 2.   
  Bram_M99's avatar

  Heerlijke game, indien waar dan helemaal verdiend naar mijn mening.

 3.   
  Thomsnov's avatar

  Dit is echt een de GOTY van 2015 wat een top game

 4.   
  Thomsnov's avatar

  En ik vind het trouwens ook echt terecht hoor dat het zoveel verkocht is

 5.   
  Fiscus's avatar

  Het is gewoon een goede game die deze verkoopcijfers verdiend. Alle Star Wars fans spelen deze game. Onder andere ik.

 6.   
  Supermanneke's avatar

  Het spel mist wel diepgang, maar doordat het wat simpeler is speelt het zo lekker weg! Ook audiovisueel is het wel één van de beste multiplayer games op het moment. They nailed it.

 7.   
  FCBaselFan's avatar

  terecht het is een geweldige game. wel jammer dat het geen echte verhaalmissies heeft