Activision koopt stilletjes eSports-grootmacht Major League Gaming over

Major League Gaming, één van de grootste eSports-organisaties ter wereld, is overgenomen door Activision. Met deze overname is naar verluidt 46 miljoen dollar gepaard, maar opvallend genoeg reppen beide bedrijven er met geen woord over.

De overname werd aan het licht gebracht door eSports Observer. Deze website laat weten dat het Board of Directors van MLG een overname heeft goedgekeurd die ervoor zorgt dat Activision Blizzard vrijwel alle activa van het bedrijf in bezit krijgt.

Aandeelhouders van MLG werden niet betrokken bij het besluitnemingsproces en kregen pas na de overname een brief. Bovendien is Sundance DiGiovanni, MLG’s huidige CEO, vervangen door Gred Chisholm, die eerder optrad als CFO bij het bedrijf.

Noch Activision, noch MLG wil commentaar geven op de overname. Wel liet MLG weten dat het Counter-Strike: Go-kampioenschap, dat gepland staat voor maart, gewoon door zal gaan. Het is nog onduidelijk of het bedrijf in de toekomst toernooien blijft organiseren voor games die niet van Activision zijn.

 1.   
  morkop006's avatar

  Aandeelhouders van MLG werden niet betrokken bij het besluitnemingsproces en kregen pas na de overname een brief.

  Dit lijkt me wel erg vreemd…

 2.   
  Thomsnov's avatar

  Ik vind t echt apart dat niemand bij dit word betrokken en ook de fan niet. Niemand weet wat er gaat gebeuren. Het kan ook zijn dat alles zo blijft en dat alleen het geld naar Activision gaat. Het is alleen raar dat ze er niets over zeggen.

 3.   
  WoKingNL's avatar

  MLG was al een tijd aan het wegkwijnen volgens mij, dus activision zal wel de CoD Esports willen verbeteren met de aankoop van MLG.