GOG houdt Interplay Sale; Descent-games ontbreken

Steam is niet de enige die games voor spotprijzen kan aanbieden. Ook GOG kan er ook wat van, maar dan in hun eigen specialisatiegebied: oudere games. Vandaag is de Interplay Sale begonnen, waarin de meeste games van uitgever Interplay in prijs verlaagd zijn. De enige afwezige: de Descent-franchise. Sterker nog, deze games zijn helemaal niet meer verkrijgbaar.

Dit heeft alles te maken met de auteursrechten: die zijn nog steeds in handen van Parallax Software, de ontwikkelaar van de Descent-spellen. In het contract tussen Parallax en Interplay staat dat de ontwikkelaar de auteursrechten behoudt, maar dat Interplay exclusieve verkooprechten heeft. Het probleem zit hem in dit geval in de royalties: al sinds 2007 ontvangt Parallax geen geld meer van Interplay voor verkochte exemplaren van Descent-games.

In al die jaren is er behoorlijk wat overleg geweest tussen de twee kemphanen, maar zonder resultaat. Daarom heeft de ontwikkelaar besloten om actie te ondernemen tegen de uitgever door het contract te beëindigen. Matt Toschlog en Mike Kulas van Parallax Software hopen dat de games ooit weer in de schappen verschijnen, maar vooralsnog houdt de ontwikkelaar de poot stijf.

Wat vinden jullie: heeft Parallax gelijk, of zouden deze games gewoon bij de Interplay Sale moeten zitten? Laat het ons weten in de reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren