Hoe gamers de metal-legende Lemmy Kilmister zullen herinneren | GN Lunchtip


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geek-cultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Mogen de goden van metal zijn ziel hebben: de legendarische bassist en leadzanger van metalband Motörhead, Lemmy Kilmister, is overleden. Als ervaren muzikant wist hij de wereld al meerdere malen doof te spelen, maar ook in games wist het grofgebekte muziekicoon ons meermaals weg te blazen met zijn performance.

Mr. Kilmister kwam prominent voor in games als Guitar Hero: Metallica of WWE Smackdown vs. RAW 2007, maar ook sprak hij de stem in van de wapenverkoper in Scarface: The World is Yours. Fier bovenaan zijn lijst van cameo’s in games staat echter toch het legendarische Brütal Legend

In Brütal Legend vertolkte Lemmy de stem van ‘Kill Master’, een net zo legendarische bassist in een wereld die volledig draait om metal (en alleen metal). In de game speelde hij een belangrijke rol in het verhaal, was hij in staat je manschappen te genezen met zijn brute baslikjes en gaf hij legio leuk commentaar op alles wat er om hem heen gebeurde.

Kijk nog even mee naar die iconische eerste aanvaring met Lemmy Kilmister in Brütal Legend.


Heb jij een leuke tip voor ons? Stuur hem dan op naar [email protected] en vergeet niet je GamersNET-gebruikersnaam te vermelden. Volg GamersNET en de GN Lunchtip tevens via Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Star Wars’ BB-8 Drone in een museum is ongekend schattig.

Eet smakelijk!

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Nog een rock legende die TE vroeg is gestorven.

  But at least Dio will be waiting for him on the other side with an ice cold beer.

  m/ 8) m/

 2.   
 3.   
  UncreatedKoen's avatar

  Het is helaas niet anders maar inderdaad Dio zal hem opwachten aan de andere kant!

 4.   
  Tom's avatar

  Ik blijf Lemmy echt heerlijk vinden in Brütal Legend. Speelt letterlijk zichzelf als hij vast zou komen te zitten in een metalfantasie.

  Mooiste momentje was wanneer Kill Master aanpapt met een leuke ‘groupie’ en meteen sjans heeft, waarop Eddie Riggs bijtend “Bassists!” tegen zichzelf mompelt…

 5.   
  Hitman047's avatar

  ‘Rusten in vrede’ is niks voor Lemmy. Waarschijnlijk geeft hij meteen een feestje. 😉

  m/

 6.   
  Daniel Z's avatar

  Bring him the booze, bring him the rough Motörhead sound and hell is gonna sound pretty sweet. Legende, prachtig dat ik hem live heb mogen zien.

  m/