Fallout 4 is uitgespeeld zonder zelf te doden

Op de redactie is tot op heden flink wat bloed vergoten in Fallout 4. Het Bethesda-avontuur zit propvol vijandige Raiders, Mutants en radioactief ongedierte, waardoor het onmogelijk lijkt om zonder te doden naar het einde van het hoofdverhaal te komen. Eén gamer heeft die uitdaging echter tot een goed einde gebracht.

Kyle Hinckley is van mening dat Fallout 4 er bekaaid vanaf komt wat betreft diplomatieke oplossingen. Daarom legde hij zichzelf de opdracht op om het omvangrijke verhaal met alleen nullen in zijn kill-statistieken af te ronden.

I’m a little disappointed in the lack of diplomatic solutions in this game, it’s a lonely departure from the rest of the Fallout series. My version of pacifism isn’t really diplomatic, it’s more exploitative of the game mechanics to achieve a zero-kill record.
De moeilijkheid bij deze aanpak is uiteraard dat er diverse missies aanwezig zijn, waarin het doden van een persoon of vijand juist een doel op zich is. Hinckley gebruikte het systeem in zijn voordeel door anderen het vuile werk te laten opknappen. Doden zonder zelf te doden dus.

De oplossing voor Hinckley was het paciferen van vijanden en hen te overtuigen om aan zijn zijde te vechten. Zelf schoot hij bijvoorbeeld op bazen tot een kritiek punt en liet een gebrainwashte npc het laatste zetje geven. In één specifiek geval kostte deze aanpak hem dik vijf uur om een baas uit de weg te ruimen. De ogenschijnlijk voor de hand liggende methode – een compagnon laten doden – was geen optie, omdat deze meetellen als kill van de speler. De prestatie van Hinckley is te verifiëren via het YouTube-kanaal The Weirdest. Uiteraard een spoiler-waarschuwing als je gaat kijken en zelf nog niet door de Wasteland bent getrokken.

 1.   
  TinusGN's avatar

  Heeft iemand ook al zero deaths op survival?

 2.   
  TinusGN's avatar

  En dan het verhaal uitspelen

 3.   
  Tom's avatar

  TinusGN schreef, "Heeft iemand ook al zero deaths op survival? "

  Volgens mij is deze prestatie dus juist op Survival. Wel een knappe staaltje game-werk.

 4.   
  NLkevvNL's avatar

  Tom schreef, "

  ”TinusGN” schreef, "Heeft iemand ook al zero deaths op survival? "

  Volgens mij is deze prestatie dus juist op Survival. Wel een knappe staaltje game-werk."

  Dat zeker, Mijn lukt dat nooit,

 5.   
  Hillianii's avatar

  Jeez.. 5 uur..

 6.   
  nielsiebro's avatar

  Die is vast ammogeil 😆

 7.   
  Leukste's avatar

  Chapeau! Mij zou dat niet lukken.

 8.   
  Mgmloomans's avatar

  Geweldig ik doe hem dat niet na
  😀

 9.   
  Ralph P Scene's avatar

  Respect ben vaak genoeg dood gegaan in de game haha.

 10.   
  Thomsnov's avatar

  Echt hands up voor deze man het was mij niet gelukt

 11.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  lukt mij ook wel, als ik om de 5 minuten save Kappa