Hartverwarmend: poliopatiënt bezoekt gamebeurs

Wanneer wij naar een gamebeurs gaan, klagen we vaak heel wat af. Over de hitte, de lange rijen, de herrie, het slechte eten… Hongersnood is er niks bij. Wat we ons echter niet realiseren, is dat wandelen (of vaak: schuifelen) over de beursvloer voor sommige mensen helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Neem bijvoorbeeld de Braziliaanse Paulo. Deze 48-jarige gamer werd op zijn tweede gediagnosticeerd met polio en ligt sindsdien in het ziekenhuis. De man kan enkel zijn handen en hoofd bewegen en komt derhalve zelden buiten.

Het grootste deel van zijn tijd spendeert Paulo aan zijn eigen animatiereeks over gehandicapte mensen die – ondanks de vele obstakels in hun leven – het toch voor elkaar krijgen om te gamen. Paulo zelf is ook een fanatiek gamer en dankzij de hulp van vrienden en familie heeft hij twee keer in zijn leven een gamebeurs kunnen bezoeken.

Recentelijk maakte een filmteam een documentaire over Paulo en zij legden zijn derde bezoek aan een gamebeurs op camera vast. Het enthousiasme van Paulo is werkelijk hartverwarmend en zijn verhaal, waarin hij vertelt hoe hij dankzij games toch kan reizen en avonturen kan beleven, zal geen gamer onberoerd laten.

 1.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  leik if u cri evrytiem

 2.   
  Thomsnov's avatar

  Gaming is life

 3.   
  djonnieboy97's avatar

  super mooi

 4.   
  LPMadMedic's avatar

  Het is misschien niet gepast, maar hij klinkt een beetje als Yoda

 5.   
  Leukste's avatar

  Naast zijn passie voor zijn eigen animatiereeks een gamer in hart en nieren.

 6.   
  Bram_M99's avatar

  Echt een kerstsfeer, leuk

 7.   
  Shadow Sumo's avatar

  Respect

 8.   
  TinusGN's avatar

  Wat ik me nou afvroeg was, kan je die kerel niet laten zitten in een soort van rolstoel, ik heb geen enkel verstand over die ziekte, sorry als ik dom klink ofzo