Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Rushen we teveel door games? | Hot Koffie Show #86

Volgende week zullen we in de Hot Koffie Show vooruit blikken op GamersNET en 2016, maar nu behandelen we nog een stelling van jullie! Rushen we tegenwoordig teveel door onze games? Tom niet, Peter wel! Bekijk hier waarom…

 1.   
  _BeefCake99_'s avatar

  ik rush soms teveel door games in het begin. ik heb dan te veel tegelijk liggen, maar naar verloop van tijd pak ik ze wel weer op en komt alles toch nog goed.

 2.   
  Leukste's avatar

  Als uitgevers ieder jaar een nieuw deel eruit pompen willen mensen hun deel uitgespeeld hebben voor ze aan het nieuwe deel beginnen. Waar ze het liefst met vrienden op de releasedatum met de volgende gaan spelen.

  Ook een goed voorbeeld zijn de Instant Game Collection voor Playstation Plus member en de maandelijkse games voor Xbox Gold members. We klagen wel over een tekort aan AAA-games.(overigens terecht)
  Maar al die games die je maandelijks krijgt van je abonnementendienst zijn ook niet meer bij te houden.

  Het nieuwe jaar staat voor de deur. En zo zijn er ook weer pre-orders geplaatst voor games waar we naar uit kijken. Zeker als een game gehyped is en je dan op zoek gaat voor een Collectors Edition wordt dit erg moeilijk. Er zijn echter mensen die pre-orders plaatsen voor (Limited) Collectors Editions die ze vervolgens weer te koop aanbieden op marktplaats,Ebay, Bol.com en etc.

  Stelling: Zijn de mensen die deze pre-orders opkopen gewoon slim bezig en spelen ze op de markt in of zijn dit hoogst irritante mensen waardoor jullie de nodige Collectors edition zijn misgelopen?

 3.   
  Thomsnov's avatar

  Ik rush eigenlijk nooit vind t zonde van de game. Dit is een goed voorbeeld van GTA V in de game kan je honderden uren hebben zitten. Daar tegenover staat dan weer FIFA, van die game heb ik echt vrij snel genoeg maarja daar kan je eigenlijk ook niet doorheen rushen.

  Stelling moeten er meer groten games komen rondom de feestdagen. Want ik heb nog geen blockbuster gezien omtrent kerstmis of oud en nieuw. Zo ja vinden jullie het jammer dat die er niet zijn.
  Ik vind het namelijk niet jammer. Want meestal zijn het slechte games waar weinig tijd in is gestoken.

 4.   
  janjan1717's avatar

  leuke stelling!

  nieuwe stelling: Sites waar je “goedkoper” je pc games kan scoren, moeten in 2016 verboden worden.

 5.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Ik rush wel door single player games, simpel weg omdat ik anders de story al weer vergeten ben.

  In multiplayer games stop ik dan al wel gauw 100+ uren in.

 6.   
  NietNickMeneer's avatar

  Ik kan best 1 a 2 jaar doen met een bo3 sws vind ik het niet leuk als je een game in een paar dagen uit hebt gespeeld

 7.   
  Musicman88's avatar

  Ik heb af en toe ook zoveel games klaar liggen, omdat ze dan weer 3 toffe games tegelijk uitbrengen, dat ik even aan de ene begin, om dan direct met de andere weer langer door te gaan. Maar uiteindelijk pak ik die eerste dan ook weer opnieuw op vanaf het begin. En ik ga dan vooral ook alle uithoeken bezoeken in de wereld en alles wat er te beleven valt bekijken. Dus ik denk niet dat ik te snel door een game heen rush.

  Stelling voor oud en nieuw: In games moet meer met feestdagen rekening worden gehouden. (Zoals nu in Fallout 4, als de ingame datum op kerstmis wordt gezet heb je in diamond city de hele kerstsfeer. Hoe vet zou zoiets nou wel niet in GTA zijn. Bijvoorbeeld dat je in GTA of GTA Online oud en nieuw kan vieren.)

 8.   
  MikeGevers's avatar

  Ik ben nog steeds niet aan The Witcher 3 begonnen, omdat ik het hele jaar bezig ben geweest met The Witcher 1, en pas halverwege The Witcher 2 ben. Dus nee, ik denk niet dat ik door mijn games rush. Aan de andere kant, misschien heb ik wel net zo’n Witcher-probleem als Tom met Fallout heeft… ๐Ÿ˜€

 9.   
  mattioza's avatar

  Haha dit klinkt inderdaad als een oude stelling van mij ๐Ÿ™‚

  Ik heb het gevoel dat steeds meer mensen door hun games rushen, zeker wanneer de backlog wat groot begint te worden en er dan maar snel een game gaan doorjagen om ‘het toch meegemaakt’ te hebben.

  Ik probeer dit fenomeen bij mezelf tegen te gaan door meestal maar 1 ‘nieuwe’ game per maand aan te schaffen en mij daar volledig op te focussen en koop pas de volgende als ik met de vorige wel klaar ben. Maar dan nog heb ik soms het gevoel dat ik te veel ‘prestatiegericht’ bezig ben in plaats van eens gewoon van de omgeving te genieten. ๐Ÿ˜›

  Stelling: We hebben nog tot eind februari 2016 om oude games op te pakken, daarna wordt het menens.

 10.   
  Riddle-me-this's avatar

  Op zich heb ik wel erg door Batman Arkham Knight heen gerusht, want daar was ik na een week klaar met het verhaal. Het is alleen zo dat die game zo goed in elkaar steekt dat je hem door WIL blijven spelen. Dat is ook wel een beetje het doel van de gamemakers denk ik. Ik had er wel meer tijd in willen steken en minder willen rushen. Gewoon goed voor zitten, lekker genieten en niet te snel. Daar ben ik voor

 11.   
  mheiden21's avatar

  Ligt een beetje aan het spel of ik wel of niet de story rush, soms maakt het de game makkelijker. Over het algemeen combineer ik main en side missies.

 12.   
  myth's avatar

  Nieuwe stelling: te veel hype over de games die in 2016 uitkomen? Bijvoorbeeld the devision.

 13.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  MikeGeversNET schreef, "Ik ben nog steeds niet aan The Witcher 3 begonnen, omdat ik het hele jaar bezig ben geweest met The Witcher 1, en pas halverwege The Witcher 2 ben. Dus nee, ik denk niet dat ik door mijn games rush. Aan de andere kant, misschien heb ik wel net zo’n Witcher-probleem als Tom met Fallout heeft… :D"

  Wauw dan gaat de Witcher 3 je nog een jaar kosten maat! maar da’s niet erg want het is een fantastische game.

  Ik ben het met de stelling eens, ik rush echt door mijn games heen vind ook de replaywaarde van bepaalde spellen erg laag en daardoor ben ik na een run wel klaar d’r mee. Maar zoals Mike hierboven al aangeeft bij de Witcher 3 heb ik dat niet. Ben twee weken terug opnieuw begonnen en wil nu elke missie, elke contract halen alles ontdekken. Dit spel is immens groot en dan heb ik de DLC nog niet eens gespeeld. ๐Ÿ™„

 14.   
  Sa.'s avatar

  – Open wereld: Ik neem de tijd
  – Lineair verhaal: Rush ik doorheen
  – Assassin’s Creed en Batman Arkham games: Rush ik doorheen, maar wel met 100% completion aan het einde. Gewoon puur omdat ik het zo leuk vind dat ik er 8/9 uur per dag in kwijt kan. ๐Ÿ™‚

 15.   
  Rolf31's avatar

  Stelling: Trophy/achievement hunters waarderen een game niet zoals de ontwikkelaar het bedoeld heeft

  Ik ben eens benieuwd naar jullie hot koffie discussie… 8)

 16.   
  Tom 2.0's avatar

  Tijdens mijn eerste playtrough rush ik meestal door de games heen. Pas als ik het zo goed vond dat ik het een tweede keer waag, speel ik langzamer en wil ik zoveel mogelijk van de wereld ontdekken.

 17.   
  AtomicDogg's avatar

  Stelling: Games krijgen in 2016 nog meer microtransactions en er verschijnen meer multiplayer only games.

 18.   
  PSPfreaky's avatar

  Sommige uitgevers komen elk jaar weer met een nieuw deel van een gamereeks, zoals Call of Duty. Dan wil je gewoon mee met de hele meuk zoals Leukste dat ook zegt. Daarnaast zorgen o.a. Steam Sales ervoor dat je goedkoop aan games kan komen, maar dat je sommige games maar even speelt, omdat ze toch goedkoop waren. Op dit moment heb ik tig games op Steam waar ik weinig tijd in heb gestopt, omdat het er gewoon zoveel zijn en je alles wil uitproberen.

 19.   
  GodJordi's avatar

  Stelling: 2015 was een jaar met serieuze gameverslavingsproblemen.