Hideo Kojima richt nieuwe gamestudio op

Eindelijk is het dan zo ver: het einde van de controverse rondom Hideo Kojima is in zicht. Eerder werd al bekend dat hij volgens zijn contract bij Konami pas in december ergens anders mocht gaan werken. Die maand is inmiddels natuurlijk aangebroken, dus Kojima’s gedwongen vakantie komt ten einde.

In een verslag van de Japanse beurs Nikkei (vertaald door NeoGAF voor degenen wier Japans wat roestig is) is te lezen dat Kojima zijn eigen studio is begonnen. Het debuut van Kojima’s nieuwe bedrijf zal ‘console exclusive’ zijn voor de PlayStation 4, wat een pc-release van Kojima’s volgende game dus niet uitsluit. Het is nog niet bekend om wat voor game het gaat, behalve dat het g茅茅n Metal Gear zal zijn, want die rechten liggen nog steeds bij Konami.

Eindelijk komt er dus (hopelijk) een einde aan de voortdurende controverse rondom Kojima: van het schrappen van zijn naam op de box art tot zijn afwezigheid bij de recente Video Game Awards. En aangezien in het contract tussen Kojima en Konami 贸贸k stond dat Kojima pas in december in het openbaar zijn zegje mocht doen over de hele affaire, kunnen we binnenkort wellicht informatie verwachten van de maestro zelf.

 1.   
  jelte23's avatar

  Wel leuk dat er weer een studio bij kimt voor ps exclusives. Mensen klagen vaak xo over te weinig playstation exclusives.

 2.   
  Hitman047's avatar

  Nieuws is alweer een dag oud. Zowel Sony als Kojima hebben hun samenwerking inmiddels bevestigd via een stel persberichten (1 en 2) en een video.

  De website van de nieuwe studio, die weer ouderwets Kojima Productions heet (dikke middelvinger naar Konami), is ook al online.

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Dit bericht is dan ook gisteravond geschreven. Met die tijdverschillen is het allemaal niet 24/7 bij te houden 馃檪

 4.   
  nielsiebro's avatar

  beter silent hills please!!!

 5.   
  Hitman047's avatar

  nielsiebro schreef, "beter silent hills please!!!"

  Die IP is helaas nog in handen van Konami.

  Kojima komt met iets volledig nieuws.

 6.   
  WildRetro's avatar

  Kojima kan wel een game maken in de trend van Silent Hill.