Street Fighter 5 producer legt uit waarom R. Mika niet meer tegen haar kont slaat

In het rijtje dingen die niet door de beugel kunnen: een virtueel vrouwelijk personage die tegen haar eigen kont slaat. Aldus Capcom, want het Japanse bedrijf heeft een animatie van worstelaar R. Mika in het aankomende Street Fighter V aangepast. Aanvankelijk zou ze tegen haar eigen kont slaan bij het activeren van een Critical Art, maar dat is niet langer het geval. Dit zou mensen namelijk “ongemakkelijk kunnen doen voelen”, zo liet Capcom weten.

Yoshinori Ono, executive producer van Street Fighter V, vertelde in een interview met UOL Jogos (tijd om je Spaans op de proef te stellen) dat er flinke discussies hebben plaatsgevonden omtrent de butt slap in kwestie. Uiteindelijk heeft het ontwikkelteam, naar eigen zeggen zonder externe invloeden, besloten deze schijnbaar gewaagde actie van R. Mika te verwijderen.

We didn’t make any change because of external influences. Those changes came up internally. We decided to remove [R. Mika’s butt slap] because we want the biggest possible number of people to play, and we don’t want to have something in the game that might make someone uncomfortable.
Yoshinori Ono liet verder nog weten dat ze uiteraard niet alle aanstootgevende elementen uit de game kunnen halen, maar ze dit wel tot een minimum pogen te beperken. Als je je nog ‘ongemakkelijk’ wilt voelen, dan kun je de achterwerkanimatie van R. Mika nog in haar trailer aanschouwen (vanaf 0:55). Waar zijn de tijden gebleven dat vrouwen in games hun eigen kadet nog van een klap mochten voorzien?

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  LOL… nee, dat is serieus wat ik nu doe! :,)

  We hebben het hier immers over Japan!
  Son, you’re people created een rapeplay video game, (voor de duudelijkheid niet het bedrijf) en jullie vertellen me dat DIT een dingetje is wat echt niet door de beugel kan?!

  Niet dat ik dit soort dingetjes toejuich, als het erin zit OK.
  Maar iedereen tegenwoordig vooral in deze tijd worden zo makkelijk (mierenneukerig) beledigd (om niks), vooral als het opaankomt op dit doort (18+ volwassenen) entertainment. Maar vreemd genoeg nog altijd niet in film / lees entertainment.

  Edit:

  maar ze dit wel tot een minimum pogen te beperken.

  Bij deze dan de vraag, wie probeer je hiermee te plezieren? De “sociaal justice warriors” non gamers? Juist DIE type mensen die nog nooit een game(n) / hebben aangeraakt die hierover moelijk gaan doen.

  Of de fans/gamers van SF die de game willen spelen zoals het bedoelt is?! 🙄
  Again het is een OK voor mij, maar het is puur voor mij het “prencipe” kwestie waar ik me druk over maak.

  Maar genoeg gerant van mij.

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Dit zou mensen namelijk “ongemakkelijk kunnen doen voelen”, zo liet Capcom weten.

  Nee, van dit soort dingen gaan mensen zich ongemakkelijk voelen:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_Raper_(series)

  En verder ben ik het wel eens met DutchGamer-W-.
  Begin een beetje moe te worden van dat politiek correcte gezeik door mensen die waarschijnlijk nog nooit in hun leven een controller hebben aangeraakt en elke console nog een “Nintendo” noemen.

 3.   
  N-Sortin's avatar

  Ik deze tiroler meid Mika. Wie zijn de mensen wat ik zie dat DutchGamer-W- in zijn reactie denken en zijn?
  Zijn het gamers of politike die dit afkeuren?
  Wie zijn het?