Microsoft wil kopen Xbox 360-games via Xbox One makkelijker maken

Sinds de Xbox One in november is voorzien van backwards compatibility zijn veel Xbox One-gamers weer druk bezig om hun collectie Xbox 360-games uit te breiden. Mede dankzij de maandelijkse gratis games via Games With Gold, zijn diverse Xbox 360-games weer behoorlijk in trek.

Het is echter niet eenvoudig om Xbox 360-games te kopen zonder creditcard, dankzij de betaalwijze van de Xbox 360. Gamers die op de Xbox One gebruik maken van gift cards moeten bij de aanschaf van Xbox 360-titels alsnog een betaalwijze via een creditcard invoeren, ook al is de betreffende game geheel gratis. Ook al heb je dus genoeg geld op je account staan via gift cards, dan nog is die extra betaalwijze verplicht. Dit tot ongenoegen van veel gamers zonder creditcard.

Xbox-baas Phil Spencer heeft via Twitter laten weten dat men op de hoogte is van dit probleem. Er wordt werk gemaakt van de situatie, zodat straks het kopen van Xbox 360-games via de Xbox One een stuk makkelijker weer is. Zelfs als de games gratis zijn.

  1.   
    MaxGudden's avatar

    Nice als dit wordt opgelost, geld uit je wallet zou altijd voldoende moeten zijn om te betalen.
    Zelfde verhaal bij het kopen van EA Access via je console, dan MOET je ook een creditcard hebben, gemiste kans ๐Ÿ™

  2.   
    VkraM16's avatar

    MaxGudden schreef, "Nice als dit wordt opgelost, geld uit je wallet zou altijd voldoende moeten zijn om te betalen.
    Zelfde verhaal bij het kopen van EA Access via je console, dan MOET je ook een creditcard hebben, gemiste kans :("

    Nee hoor je hebt ook een mogelijkheid om met PayPal te betalen. Een van de makkelijkste en snelste manier van online betalen. ๐Ÿ˜‰