Final Fantasy 6 verschijnt op 16 december op Steam

De geruchten doen al de hele week de ronde dat Final Fantasy 6 naar de pc komt. Eerst verscheen de game in de lijst met leeftijdsratings van PEGI en gisteren werd bekend dat de game ook voorkomt op SteamDB. Dat de game naar pc komt, was dus al zo goed als zeker, maar de releasedatum bleef giswerk.

Daar komt nu verandering, want de game heeft nu een officiële Steam-pagina gekregen. Daarop is te lezen dat het spel vanaf 16 december via Steam is te spelen. Wat de pc-versie van Final Fantasy 6 gaat kosten, is nog niet bekend. Wel vermeldt de winkelpagina van het spel dat de graphics van het origineel met grote moeite heeft nagemaakt. Ook zal de pc-versie van de game achievements en Steam-ruilkaarten bevatten. Ten slotte is de besturing aangepast voor de pc.

Dit is dus een mooi alternatief voor mensen die geen PlayStation 4 hebben, en dus de remake van het zevende deel in de Final Fantasy-franchise (nog) niet kunnen spelen wanneer die verschijnt. Of als je wél een PlayStation 4 hebt, kun je je natuurlijk vast voorbereiden op de release van die game. De systeemeisen stellen niets voor, dus zelfs zonder zware game-pc kun je waarschijnlijk wel uit de voeten met deze port.

Gaan jullie Final Fantasy 6 opnieuw beleven op de pc? Of wordt de pc-port je eerste keer? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Mallorn's avatar

    Ik heb alleen FF 7, 8, 9 en 10 gespeeld en heb niks met de oudere delen.
    Ik pas vooralsnog, teveel games en te weinig tijd.