Nexus Mods-hack was min of meer vals alarm

Eerder meldden we dat de database van Nexus Mods mogelijk gehackt was. Dit zou natuurlijk verschrikkelijk zijn, maar gelukkig blijkt het min of meer om een vals alarm te gaan. Het nieuwste account dat gecompromitteerd is, is van juli 2013. Daarna ging Nexus Mods over op een veiliger systeem, dus wachtwoorden die sindsdien zijn veranderd, zijn veilig. Het gaat dus om een oud beveiligingslek.

Een aantal Fallout 4-mods werd geüpdatet met een verdacht .dll-bestand. Het wachtwoord van ten minste een van de makers was erg simpel te kraken. Het gaat om de volgende mods:

  • Higher Settlement Budget (downloads vanaf 5 december)
  • Rename Dogmeat (downloads vanaf 4 december)
  • BetterBuild (downloads vanaf 29 november)
  • Als je deze mods dus hebt geïnstalleerd, is het verstandig om ze te updaten naar de inmiddels herstelde versies, of ze simpelweg compleet de verwijderen. Robin ‘Dark0ne’ Scott, oprichter van Nexus Mods, zegt in een update dat de nieuwe beveiligingsmaatregelen die gisteren werden aangekondigd, nog steeds doorgaan.

    Ten slotte spreekt Scott zijn dankbaarheid uit voor alle steun en begrip die hij tijdens deze minicrisis heeft ontvangen.

    Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren