DiRT Rally verschijnt vandaag; 6 april verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One

Het is eindelijk daar! De langverwachte racegame DiRT Rally is vanaf vandaag uit de Early Access op Steam en dus is de game volledig af. Hoewel de digitale pc-versie dus al verkrijgbaar is via Steam, moeten PlayStation 4- en Xbox One-bezitters, alsmede pc-gamers die de fysieke versie willen, nog even wachten tot 6 april.

De lancering op Steam Early Access was een doorslaand succes. We willen de community bedanken voor hun waardevolle feedback en ondersteuning, waar we ons de afgelopen acht maanden door lieten leiden bij de verdere ontwikkeling van de game, resulterend in een positieve gebruikersscore van 92%. We zijn nu klaar om de definitieve versie van het spel op PC te lanceren. Na dit succes op de PC en gesteund door de grote vraag onder onze spelers, zijn we verheugd om aan te kondigen dat DiRT Rally vanaf 5 april 2016 verkrijgbaar zal zijn op consoles.”

Aldus Frank Sagnier, CEO van Codemasters. Naast de lancering op Steam, is daar vandaag ook de Winter Wonderland update, die een nieuwe rally dor het Zweedse Värmland-gebied toevoegt. In dit koude gebied kunnen we veel sneeuwhopen langs de weg verwachten, en dankzij de nieuwe ‘soft edge’-technologie van Codemasters wordt de dichtheid van de sneeuw gesimuleerd. Hierdoor is het mogelijk om tegen de sneeuwhopen aan te ‘leunen’ en zo nog snellere tijden te halen. De Winter Wonderland update is gratis voor alle spelers van de Early Access-versie van DiRT Rally.

[SCREENSHOTS]

Ook voegt de update twee nieuwe wagens toe aan het spel, de Hyundai Rally en de Volkswagen Polo Rally, en ondersteuning van de Steam Workshop. Deze maakt het mogelijk dat spelers hun instellingen voor Car Setup en Force Feedback met elkaar delen.

Meer informatie over de console-versies volgt spoedig.

  1.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    20 euro voor betaald toen het nog in early access zat, geen moment spijt van gehad. Ik ben een Codemasters fanboy geworden