Double Fine vraagt 3,3 miljoen dollar voor Psychonauts 2

Eerder had Double Fine een record neergezet met Broken Age, waarbij het bedrijf 3,3 miljoen dollar had weten te verzamelen met Kickstarter terwijl ze slechts 400.000 vroegen. Nu hoopt het bedrijf hetzelfde gigantische bedrag op te kunnen halen voor een vervolg op de culthit Psychonauts. Tijdens de 2015 Game Awards is namelijk bekendgemaakt dat Double Fine 3,3 miljoen dollar (op het moment ongeveer 3 miljoen euro) poogt te verzamelen voor 7 januari op crowd source-platform Fig.


Het geld voor Psychonauts 2 zal niet alleen afkomstig zijn van crowd sourcing. Naast het geld dat opgehaald zal worden via het publiek, legt Double Fine zelf een deel in en is er een nog onbekende externe partner die de game financiert. Als je het spel werkelijkheid wilt zien worden, dan kun je hier terecht om je geld te doneren. Op het moment is er al bijna 1,5 miljoen dollar opgebracht.

Logischerwijs zal Tim Schafer het project leiden, maar de man heeft ook veel van de mensen die verantwoordelijk waren voor de eerste Psychonauts aan boord weten te krijgen. Zo zal onder andere Erik Wolpaw terugkeren om het verhaal en script te schrijven en functioneert Khris Brown als director. Verder zullen ook de oorspronkelijke stemacteurs van protagonisten Razputin en Lili terugkeren.

Mocht de game er inderdaad aankomen, dan zal Psychonauts 2 moeten verschijnen in 2018. We zullen het spel dan kunnen verwachten op de PlayStation 4, Xbox One, Mac, Linux en Windows.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren