Intel Skylake-cpu’s buigen onder de druk van sommige koelers

Skylake viel voor gamers ietwat tegen, maar voor mensen die nog twijfelden of ze moesten upgraden, is het wellicht belangrijk om te weten dat de nieuwe cpu’s van Intel niet bestand zijn tegen de druk van een (onbekend) aantal koelers. Intel heeft namelijk besloten om een dunnere constructie te gebruiken. En hoewel het bedrijf zegt dat Skylake alsnog 50 pond aan druk aan moet kunnen, verschijnt er een toenemend aantal verslagen van cpu’s die buigen onder de druk van bepaalde cpu-koelers.

EK en NZXT, twee grote koelingsfabrikanten, adviseren geen oudere koelers te gebruiken op Skylake-cpu’s, ook al ondersteunen hun eigen producten de drukregels van Intel. Ook adviseert Arctic, ook een grote fabrikant van cpu-koelers, dat je je koeler verwijdert wanneer je je pc transporteert.

Gebruikers van Scythe-koelers krijgen binnenkort een nieuwe set schroeven toegestuurd. Die verlagen de druk op de processor, waardoor beschadiging moet worden voorkomen.

Vooralsnog blijft het devies: als je je processor vervangt door een Skylake-cpu, zorg dan dat je de koelerschroeven niet te strak vastdraait. Op dit moment onderzoekt Intel waarom zijn nieuwe cpu’s buigen onder de druk van een aantal koelers. Laten we hopen dat er snel een oplossing komt.

  1.   
    Neolite's avatar

    Dit is een hardwareprobleem, verwacht dus geen oplossing voor mensen die nu al een koeler en processor hebben. Tenzij je er graag nog wat geld tegen aan wil gooien natuurlijk.