Gamersnet.nl

Steam laat je games nu permanent verwijderen

Heb je ooit stiekem Laura’s Passie aangeschaft, om vervolgens te ontdekken dat je volledige Steam-collectie publiekelijk zichtbaar is op je profiel? Dan kun je na jaren van schaamte nu eindelijk met een schone lei beginnen, want Steam heeft het mogelijk gemaakt om games volledig te verwijderen van je account.

Wanneer je ervoor kiest om een game te verwijderen, krijg je onderstaand scherm te zien. Spellen die onderdeel uitmaken van een bundel, kunnen niet individueel verwijderd worden. In zo’n geval zul je afscheid moeten nemen van het complete pakket. Dit geldt niet alleen voor Steam-bundels, maar ook voor bundels die dezelfde key delen.

Speel je stiekem nog steeds elke dag een potje Laura’s Passie? Dan is het ook mogelijk om de game onzichtbaar te maken op je profiel, zonder hem compleet te verwijderen. Dit kan door rechts te klikken op de titel, vervolgens naar ‘Set Category’ te gaan en dan op ‘Hide Game’ te drukken. Vergeet dan echter niet om steeds goed de deuren en ramen dicht te doen wanneer je gaat spelen.