Dark Souls-weddenschap leidt tot rechtszaak op tv

Het is algemeen bekend dat de Dark Souls-games een sterk competitiegevoel in mensen naar boven halen, maar twee vrienden uit Groot-Brittannië sloegen wel erg door. Op het Glaston Music Festival beweerde Thomas (in enigszins beschonken toestand) dat hij Dark Souls met gemak kon uitspelen vóór de volgende editie van het festival. Hij durfde hiervoor zelfs een weddenschap van 100 pond af te sluiten met zijn vriend Michael en diens broer David.

Je voelt hem al aankomen: het lukte Thomas niet om binnen een jaar de credits van Dark Souls te bereiken. Michael en David eisten daarop de beloofde 100 pond, maar Thomas weigerde dit te geven. Hij kon zich naar eigen zeggen niet meer herinneren ooit een weddenschap te hebben afgesloten. Daarom besloten de broers naar de televisierechter Judge Rinder te stappen.

Boven: Thomas. Onder: Michael (links) en David (rechts).


Judge Rinder was echter niet bepaald onder indruk van de zaak. Het enige bewijsstuk dat de broers presenteerden was een geprint contract, waarmee ze wilden bewijzen dat de weddenschap bestond. Het contract was echter niet ondertekend en zag eruit alsof het in een lunchpauze was getekend in Paint.

Na deze ietwat wankele bewijspresentatie van de aanklagers, was het Thomas’ beurt om zich te verdedigen. Hij beweerde vervolgens dat hij naar de universiteit is gegaan en dat “een academische graad halen makkelijker is dan Dark Souls uitspelen”.

Judge Rinder heeft een groot deel van de tijd letterlijk met zijn handen in zijn (kleine beetje) haar gezeten. Toen de broers vervolgens aan Judge Rinder voorstelden dat Thomas als straf Dark Souls met de Deprived-klasse (waarbij je enkel een ledendoekje draagt) moet uitspelen, verlangde Rinder hardop terug naar de tijd waarin hij nog internationaal recht deed.

Judge Rinder heeft de zaak uiteindelijk verworpen omdat hij deze “compleet belachelijk” vond. De volledige tv-uitzending is (met een account) te bekijken op de website van iTV.

Judge Rinder wil naar huis.

  1.   
    mheiden21's avatar

    Als je een account aanmaakt om de uitzending te bekijken, gebruik dan als postal code “SE1 9LT”.
    [ontopic] Maar het is ook echt het land van elkaar aanklagen, stel idioten..