Kojima lijkt verbannen van de Video Game Awards

Hideo Kojima schitterde in afwezigheid tijdens de Video Game Awards afgelopen nacht. In zijn plaat nam Kiefer Sutherland (Snake in MGS5) de behaalde prijzen voor Metal Gear Solid 5: The Phanthom Pain in ontvangst. Nu blijkt dat Konami er voor gezorgd heeft dat Kojima niet aanwezig was. Dit lijkt echter het geval als we de tweets van presentator Geoff Keighley mogen geloven. Gisteren tweette hij al:


@HIDEO_KOJIMA_EN Are you ready for the show?
— Geoff Keighley (@geoffkeighley) December 3, 2015
En direct na de show:
@HIDEO_KOJIMA_EN congrats, we miss you my friend!
— Geoff Keighley (@geoffkeighley) December 4, 2015
Konami heeft nog niet gereageerd op de plotse afwezigheid van hun beste ontwikkelaar.

 1.   
  Hitman047's avatar

  “Mr. Kojima had every intention of being with us tonight, but unfortunately he was informed by a lawyer representing Konami just recently that he would not be allowed to travel to tonight’s award ceremony to accept any awards. He’s still under an employment contract and it’s disappointing.”

  Aldus Keighley.

  Wel tof dat hij deze vage praktijken van Konami, tijdens de show, even onder de aandacht bracht.

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Dit is wel een klote streek van Konami die man heeft de game voor hun gemaakt en flink veel geld in laatje gebrach en dan zo iemand behandelen echt schandalig.

 3.   
  KillVannah's avatar

  Het leukste was nog om de trending topics van die avond toen te zien nadat dat aangekondigd was.

 4.   
  GamerJaime's avatar

  Oke ondanks dat de reden van de ruzie tussen Konami en Kojima niet bekend is, wil ik hier toch wat over kwijt. Ongeacht wat de reden ook mag zijn, Konami mag Kojima ONTZETTEND dankbaar zijn voor het werk dat hij voor hen door de jaren geleverd heeft. Als Kojima er namelijk niet was geweest was Konami ook lang niet zo succesvol als ze nu zijn. Daarnaast is het nog maar de vraag hoe ze het zonder Kojima zullen gaan doen.

  Deze streek die ze Kojima leveren is niet alleen ontzettend kinderachtig en niet professioneel het is ook nog eens misselijkmakend en ontzettend triest. Kojima had gewoon zijn award in ontvangst moeten nemen en als ze bij Konami ook maar een beetje respect hadden gehad dan hadden ze hem dat gegund voor zijn jaren lange werk bij dat bedrijf. Als ik op dit moment bij Konami zou werken zou ik me diep schamen. En ze zullen hier vast een reden voor hebben maar wat die reden ook mag zijn gun die man wat respect. Want dat verdient ie. In plaats van hem bij het grof vuil te zetten.

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Dit gedeelte had ik toevallig nog gezien. De chat ging ook flink tekeer toen het werd aangekodingd. En idd wat Hitman047 zegt; goed dat ze dit even onder de aandacht brengen

 6.   
  FireBallz's avatar

  Wat een rotstreek van Konami, ik hoop dat ze nu met hun billen op de blaren zitten. Onvolwassen ook nog eens, maar ja, er zal vast wel een goede reden achter zitten.

 7.   
  Bacotje's avatar

  Erg triest. Door hem zijn ze groot geworden!