Just Cause-ontwikkelaar Avalanche werkt aan twee nieuwe ‘actievolle sandbox-games’

Just Cause 3 ligt pas net in de winkels, maar de term “welverdiende rust” kom niet in het woordenboek van Avalanche Studios voor. Oprichter Christofer Sundberg heeft namelijk laten weten dat zijn er momenteel twee nieuwe “actievolle sandbox-games” in ontwikkeling zijn bij de studio.

Sundberg vermeldde dit in een tweet die verwees naar Avalanche’s online vacaturebank. Op deze website valt te lezen dat de Zweedse tak van de studio op zoek is naar een 3D-artiest en een UI-ontwerper. De afdeling in New York vraagt onder andere om een Senior Character Artist die “realistische en geloofwaardige personages” kan creëren voor “een AAA-videogame voor de PlayStation 4, Xbox One en pc”.

Ook opvallend is de vacature voor Tools Programmer, waarin wordt gevraagd om iemand die kan helpen bij de ontwikkeling van een “AAA next-gen voertuigenervaring”:

Our vision is focused on player satisfaction and on innovation. Our plan is to deliver a stunning and diverse range of vehicles, in terms of handling, physics simulation and destruction rendition.
Dit klinkt in de eerste instantie alsof Avalanche werkt aan een nieuwe Mad Max-game. Tegelijkertijd hebben voertuigen ook altijd een grote rol gespeeld in Just Cause, dus een vierde deel in die serie is tevens niet ondenkbaar.

Avalanche heeft nog niets bekendgemaakt over deze twee mysterieuze projecten. Wel weten we dat de studio momenteel werkt aan Just Cause 3 DLC.

  1.   
    FireBallz's avatar

    laten ze maar eerst eens de opspelende problemen opvangen in Just Cause 3, dan zijn we allang blij.

  2.   
    jelte23's avatar

    Klinkt allemaal leuk. ga justcause 3 sowieso nog kopen.