AMD komt letterlijk met hotfix voor Crimson

Eerder meldden we dat AMD’s nieuwe driversoftware Crimson de temperaturen van grafische kaarten nogal hoog deed oplopen. Dit probleem werd veroorzaakt door de ventilatorsnelheid: Crimson schroefde die in een aantal gevallen automatisch terug naar twintig tot hooguit veertig procent, hoe hard de gpu ook moest werken om games te draaien. Dit is natuurlijk erg vervelend, want te hoge temperaturen kunnen leiden tot beschadiging van je hardware.

AMD kwam echter meteen in actie en begon te werken aan een oplossing, die vandaag moet verschijnen. De nieuwe versie mag dus in alle opzichten een hotfix heten. Helaas zegt een aantal gamers dat de update te laat komt: op Twitter stromen klachten aan het adres van AMD binnen over (bijna) letterlijk opgebrande grafische kaarten binnen.

Wat vinden jullie: moet AMD de kapotte gpu’s vervangen? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Kenneloth's avatar

  Je hebt de software nodig om gebruikt te kunnen maken van de GPU’s van AMD dus ja, ik ben zeker van mening dat AMD de beschadigde kaarten moeten vervangen/repareren.

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik gebruik zelf nog CCC maar als je je videokaart half laat af fikken ben je zelf ook niet heel slim bezig

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Vervangen ja zeker goed dat ze snel fixen, er zijn echter al genoeg kaarten gesneuveld.

 4.   
  morkop006's avatar

  schade… vreemd. Pc sluit zich vanzelf af als een onderdeel te heet wordt, volgens mij was dat punt 110 of 120 graden C ofzo. Opzich zou de driver niet tot schade kunnen leiden…

 5.   
  soldierarjan's avatar

  Ik ga er vanuit dat alle kaarten die gesneuveld zijn grote deel overgeclockd waren want normaal moet die zichzelf uitschakelen als die te warm word.

 6.   
  Deadstriker's avatar

  Ben ik even blij dat ik MSI Afterburner gebruik

 7.   
  Verluci's avatar

  Kenneloth schreef, "Je hebt de software nodig om gebruikt te kunnen maken van de GPU’s van AMD dus ja, ik ben zeker van mening dat AMD de beschadigde kaarten moeten vervangen/repareren."

  Als het geen beta was wel, ja.

 8.   
  Kenneloth's avatar

  Verluci schreef, "

  ”Kenneloth” schreef, "Je hebt de software nodig om gebruikt te kunnen maken van de GPU’s van AMD dus ja, ik ben zeker van mening dat AMD de beschadigde kaarten moeten vervangen/repareren."

  Als het geen beta was wel, ja.
  "

  Als ik naar drivers zoek voor AMD GPU’s op amd.com krijgt ik Crimson voorgeschoteld, ik kan nergens vinden of het gaat om beta drivers. See for yourself, ik meende ook dat het ging om beta drivers.

  http://support.amd.com/en-us/download?ipromo=RSCE-download