Nieuwe Assassin’s Creed speelt zich af tijdens de Gouden Eeuw | GamersNEP Nieuws

Ondanks dat Assassin’s Creed: Syndicate nog maar een maand in de winkels ligt, heeft Ubisoft nu al aangekondigd waar het volgende Assassin-avontuur zal plaatsvinden. Voor ons Nederlanders is het wel een heel speciale eer, want de game zal zich afspelen in Den Haag en Amsterdam in de tijd van de Gouden Eeuw. De game gaat door het leven als Assassin’s Creed: Stadtholder.

Lionel Raynaud, vicepresident van Ubisoft Montreal, is erg te spreken over de nieuwe locatie. De Gouden Eeuw in Nederland staat volgens hem bol van politieke spanningen en die bieden het perfecte speelveld voor een Assassin om de boel eens recht te zetten. In de game staat de strijd tussen de republikeinen en de orangisten dan ook centraal.

Je speelt als Andries Verhoeff: de zoon van een simpele molenaar. Tijdens het spelen zul je te maken krijgen met enkele prominente figuren uit de vaderlandse geschiedenis. Onder andere Willem III van Oranje, Rembrandt van Rijn, Michiel de Ruyter, Christiaan Huygens, Benedictus Spinoza en de gebroeders Johan en Cornelis de Witt zul je tegenkomen in de game.

Als Assassin bevind je je tussen twee politieke kampen. Je zult persoonlijke opdrachten krijgen van de republikeinen Johan en Cornelis de Witt. Samen met de gebroeders de Witt probeer je de zeven provincies bij elkaar te brengen. Naast het republikeinse kamp heeft ook Willem III van Oranje een speciale opdracht voor je. Ubisoft wil hierover nog niks kwijt, maar heeft wel wat interessante concept art vrijgegeven.

DISCLAIMER: Hoewel GamersNET doorgaans enkel betrouwbaar gamenieuws plaatst, is de GamersNEP Nieuws-rubriek een volstrekt satirische toevoeging aan ons nieuwsaanbod. Alle feiten, uitspraken en bronnen zijn verzonnen door de redactie en eventuele gelijkenissen met de werkelijkheid zijn puur toevallig. Neem deze artikelen vooral niet serieus: ze zijn GamersNEP.

  1.   
    assassinkarsten's avatar

    dit zou zo beest zijn

  2.   
    mmx's avatar

    Dit kan interessant worden voor de trouwe NLgamers .

  3.   
    Ryan2000's avatar

    Misschien zie ik mijn huis dan wel!! 😀 zla trouwens wel tof zijn, een game gebasseerd op Nederland 😀

  4.   
    LightFasher's avatar

    nog een paar games, en dan al het beste uit de voorgaande delen samenvoegen en ik zeg doen!!!

  5.   
    jeeldrol's avatar

    zou wel vet zijn!

  6.   
    nielsiebro's avatar

    Michiel de ruyter!!!! 😆

  7.   
    Joostschol's avatar

    Dit zou zo vet zijn. Ik zou het idee naar Ubisoft sturen als ik jullie was.

  8.   
    RikZonderC's avatar

    Wat een toeval, zat afgelopen week aan precies dezelfde setting te denken. Er zijn ook veel te veel mogelijkheden voor een Assassin’s Creed game… 😆

    Vind ik wel dat ze ook hun best moeten doen een Nederlandse nasynchronisatie te maken met een kwaliteit waarvan er niet in één keer bloed uit je oren stroomt omdat het niet aan te horen is…

  9.   
    Thomsnov's avatar

    hahah lol zou zeker leuk zijn

  10.   
    Thomsnov's avatar

    RikZonderC schreef, "Wat een toeval, zat afgelopen week aan precies dezelfde setting te denken. Er zijn ook veel te veel mogelijkheden voor een Assassin’s Creed game… 😆
    Vind ik wel dat ze ook hun best moeten doen een Nederlandse nasynchronisatie te maken met een kwaliteit waarvan er niet in één keer bloed uit je oren stroomt omdat het niet aan te horen is…"

    hahah dat is wel toevallig

  11.   
    Musicman88's avatar

    Het is jammer dat dit GamersNEP nieuws is, want het zou zo vet zijn als dit echt was. 😀

  12.   
    TinusGN's avatar

    Ik denk dat we eerst maar geschiedenis les moeten geven aan een bepaalde redacteur!

  13.   
    sild1231's avatar

    zou vet zijn als er weer koetsen zijn, en als je eventueel met de VoC schepen kan varen net als in Black Flag

  14.   
    mitchel1988's avatar

    leuk idee… maar helaas 🙂

  15.   
    Sa.'s avatar

    Lijkt me persoonlijk een mindere setting. Natuurlijk is het zeer vet om Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam of Antwerpen te zien in die tijd. Het is echter zo, dat we deze tijdsperiode al meerdere malen gehad hebben binnen Europa. Ik wil Azië of Noord-Afrika. 😉

  16.   
    Koen's avatar

    TinusGN schreef, "Ik denk dat we eerst maar geschiedenis les moeten geven aan een bepaalde redacteur!"

    Want de vorige Assassin’s Creed-games waren wel historisch accuraat? 🙂