Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Zijn er te veel SCHREEUWERIGE YouTubers?! | Hot Koffie Show #82

Als er iets is waar Tom en Peter zich aan kunnen ergeren, dan is het wel het Nederlandse YouTube-landschap van vandaag de dag. In deze gloednieuwe Hot Koffie Show bespreken de heren wat er wel en niet fijn is aan het aanbod in ‘YouTubers’…

  1.   
    420blazeit's avatar

    “Leuk gereageerd jongens… en daan”

  2.   
    mheiden21's avatar

    Youtube en met name lets play, challenges en vergelijkbare onderdelen zijn niet mijn ding. Maar ik val ook niet onder de doelgroep.
    Youtube zit gewoon vol met mensen die snel rijk denken te worden, en de meeste zijn gemotiveerd door de bekende youtubers vooral na het horen wat er verdiend word.

    In Nederland is dat simpel kopieer 1 op 1 een bekende en zorg dat je door ze gepromoot word en gebruik veel hoofdletters in je titels.
    Ik sla dan ook braaf die afdeling van vids over, en snap ook totaal niet wat de jeugd daar leuk aan vind.

  3.   
    Jarek's avatar

    ”mheiden21″ schreef, "Youtube en met name lets play, challenges en vergelijkbare onderdelen zijn niet mijn ding. Maar ik val ook niet onder de doelgroep. ."

    Hetzelfde hier.

    Ik vind die youtubers tegenwoordig ook niet veel meer aan maar ikzelf ben waarschijnlijk ook te oud voor dat soort dingen. (24)

    Want als je als bijvoorbeeld Pewdiepie 40,5 miljoen abonnees hebt dan is het wel duidelijk dat hij gewoon enorm getalenteerd is en precies weet wat het merendeel van de mensen wil zien.

    Ik ben het dus helemaal eens met de mening dat het echt voor een bepaalde leeftijdscategorie is.

  4.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Ben het eens met wat mheiden zegt. Heb bij Nederlandse youtubers altijd het idee dat ze pewdiepie of een andere bekende youtuber proberen te kopieëren. En daarnaast kopieëren ze ook nog eens elkaar. Zowat elke Nederlandse youtuber die ik gezien heb is rond de 16 of 18, draagt altijd een petje achterstevoren, heeft een eigen minecraft serie, doet precies dezelfde “challenges en gekke pranks” als elke andere youtuber en schreeuwt heel veel.

    Voor Pewdiepie kan ik nog enigzins respect hebben. Hij heeft zijn eigen ding gevonden, hoe irritant het ook is, en is er succesvol mee geworden. Maar nu lijkt elke middelbare scholier te denken dit na te kunnen doen en verspreiden de kanalen zich als ebola over het internet

  5.   
    AtomicDogg's avatar

    Ben benieuwd of David nog staat te springen voor een nieuw toernooi na deze video 😛

  6.   
    mitchel1988's avatar

    Misschien komt het inderdaad door de leeftijd, ik gebruik youtube echt nooit wat betreft gamen. Soms voor een trailer over de game maar dan altijd van de uitgever. Waarom is het eigenlijk interessant / belangrijk voor GN? Als je website maar goed draait toch? 🙄

  7.   
    mattioza's avatar

    Nou… het is een stelling over youtube en jullie hebben (soort van) een youtube-kanaal dus het gaat wel een beetje over Gamersnet. 😉

    Haha bedankt Peter, herinner er mij maar aan dat ik oud begin te worden. 😀

    De grote youtube-kanalen vind ik behoorlijk vreselijk, maar er bestaan wel kleinere kanalen met doelgroep 16+ dat best goed zijn.

    ps Jullie Vlaams accent is niet om aan te horen. 😆

  8.   
    RikZonderC's avatar

    Ouch…

  9.   
    Carcass's avatar

    Wel goed van jullie dat jullie dit filmpje, over jullie falen op youtube, uploaden met een geluidskwaliteit, alsof de microfoon anaal ingebracht is.

    Verder ben ik erg blij dag het inderdaad aan de leeftijd ligt en aan mijn voorkeur :p

  10.   
    RikZonderC's avatar

    Zelf probeer ik me op het iets oudere publiek te richten, en daarmee bedoel ik het publiek van 12+, dat komt denk ik ook doordat ik de jonge brutale kindertjes gelijk van mijn kanaal bonjour als ze zich misdragen. Ik probeer mijn eigen stijl te creëren en wat voor publiek daar naar kijkt zal mij worst wezen, zolang ze maar met respect met elkaar omgaan. Voor vele kindertjes is dat al een te lastige opgave…
    Verder valt het mij op dat veel kanalen hun video’s aan de lopende band produceren, waardoor naar mijn mening vaak snel de kwaliteit omlaag gaat. Ik kan niet werken met een vast uploadschema, een video is af als ik daar zelf tevreden mee ben. Ik probeer er zo creatief mogelijk mee om te gaan, zo veel mogelijk vernieuwende dingen te proberen. Soms is een nieuwe video binnen een paar dagen klaar, soms pas na twee weken… Ook dit is iets waar de 12 jarige Minecraft-jochies niet zo goed tegen kunnen: Youtubers die niet genoeg uploaden en steeds nieuwe dingen proberen. Het wordt gek genoeg meer gewaardeerd als je elke dag een video met hetzelfde kutconcept uploadt…

    En verder, ik ben mijn kijkers niets verplicht, ze kijken naar mij dus passen ze zich maar aan mij aan.

  11.   
    Tom's avatar

    Carcass schreef, "Wel goed van jullie dat jullie dit filmpje, over jullie falen op youtube, uploaden met een geluidskwaliteit, alsof de microfoon anaal ingebracht is.
    Verder ben ik erg blij dag het inderdaad aan de leeftijd ligt en aan mijn voorkeur :p"

    Is natuurlijk een ode aan YouTube, waar je met genoeg schreeuwen de gebrekkige kwaliteit van je apparatuur/presentatie/inzet immer weg kunt schelden.

    Nee, daar is inderdaad iets fout gegaan. Mogelijk codec- of compressie foutje met het audiobestand, gaan we op letten. 😉

  12.   
    TinusGN's avatar

    Stelling: DOTA 2 spelers die niet uit Rusland komen, moeten een gratis cursus Russisch aangeboden krijgen van Valve.

  13.   
    Musicman88's avatar

    Ik zeg maar 1 ding: Yarasky……

    Nuff said 8)

  14.   
    nana lup's avatar

    Ben het wel eens dat veel youtubers elkaar kopiëren en dat er veel geschreeuwd wordt, of dat er over te veel onzinnige dingen die niets met een game te maken hebben word gesproken.

    Probeer vaak wat kleine en nieuwe kanalen te bekijken en vind momenteel bijvoorbeeld Janice Teeveegames erg goed bezig. Niet schreeuwerig en verteld vooral over de game of over Nintendo(hier zijn de meeste videos op gericht), ook worden de levels zo uitgespeeld dat je kan zien waar alle extras zijn. Daarnaast vind ik de manier van het presenteren van de game en cam in de video erg origineel met die achtergronden die bij de game passen.

    Van dit soort kanalen wordt ik altijd erg blij aangezien er nog steeds nieuwe kanalen zijn die toch proberen te ‘vernieuwen en origineel’ te zijn ipv de kudde van de grote vaak schreeuwerige youtubers te volgen.

  15.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Ja

  16.   
    bjorntukkertje's avatar

    Ik vind geschreeuw meestal wel lache maar op de manier dat kwebblekop het bijvoorbeeld doet is veel te overdreven en nep

  17.   
    Pim Huberts's avatar

    Ik vind het helemaal niet erg alleen als me soms op de bank beneden bent en je hebt een filmpje aan en dan horen je ouders keihard geschreeuw dan denken mijn ouders wel s wat doet hij nou

  18.   
    Denniscan's avatar

    Waarom praten jullie eigenlijk over youtubers en die mensen wat streamen heeft toch ook niet echt iets met games te maken?

  19.   
    Tom's avatar

    Vergeet niet dat het aandeel aan video’s over games op YouTube immens groot is. Doorgaans wordt er meer gezocht naar gaming op YouTube dan naar muziek of lifestyle. Wij hebben het dan ook niet over àlle YouTubers, maar vooral hen die zich richten op die populaire game-kant van het medium.

  20.   
    Bosnegert's avatar

    YouTubers zijn gewoon kut. altijd dat geschreeuw om aandacht. stelletje aandachtshoeren

  21.   
    morkop006's avatar

    RikZonderC schreef, "
    En verder, ik ben mijn kijkers niets verplicht, ze kijken naar mij dus passen ze zich maar aan mij aan."

    Haha, aparte manier om een deel van de markt te veroveren…

    OT: Maarja net zoals iedereen al zegt, het is gewoon allemaal teleurstellend. Elke 5 sec knip werk, geschreeuw, hoop gelul/commentary.

  22.   
    Vinstaro's avatar

    Stelling: Is de hype en de afwachting op een bepaald spel nu niet leuker dan het spel daadwerkelijk te spelen/hebben op de release. Door alle trailers en hype vanuit de commerciële wereld.

  23.   
    Joostschol's avatar

    Mijn stelling is in dit geval een vraag: Bij welke game(s) is volgens jullie de DLC beter dan het spel zelf?
    Ik vind bijvoorbeeld The Ballad of Gay Tony beter dan GTA IV en The Taken King beter dan Destiny.

  24.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Weer een leuke show!

  25.   
    Thomsnov's avatar

    Het is te fake nu is het wel minder maar vroeger (een half jaar geleden) gebeurde dat echt heel veel wel jammer

  26.   
    FireBallz's avatar

    Ik moet mijn geluid altijd flink daar links draaien als ik normaal Kwebbelkop wil horen. Hij schreeuwt en hij lacht alleen maar en brengt slechte content vind ik. Ik ben daarom ook gestopt om hem te volgen. Ook KSI is niks meer.