Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Games in delen kopen? | Hot Koffie Show # 81

Zouden jullie de singleplayer en multiplayer van bijvoorbeeld Call of Duty los kopen? Tom en Peter discussiëren er over in een nieuwe Hot Koffie Show!

  1.   
    DaanDeGamer's avatar

    Nieuwe stelling:
    Apple tv wordt de toekomst van gaming!

  2.   
    Tom's avatar

    Ben wel heel benieuwd hoe jij denkt dat Apple TV de toekomst van gaming wordt, want ik zie de link met games amper.

  3.   
    mheiden21's avatar

    Dang deze stelling is lastig. Aan de ene kant zeg ik ja zoals bv bij GTA Online puur omdat deze ook op de 360/ps3 te koop was en je nu soort van tweemaal ook de singleplayer erbij moet kopen wil je doorspelen op de One/ps4. Maar aan de andere kant zeg ik nee puur omdat je dan keihard getild gaat worden door de publishers en het in veel gevallen ook niet werkt.
    Een game die geen mp heeft krijgt ineens mp en de singleplayer is dan ook wellicht goedkoper. Hoewel het mij waarschijnlijker is dat de sp gewoon 60 kost en alle extra’s erbovenop.

    Het werkt hetzelfde met DLC, het staat al op het schijfje je hebt er alleen geen toegang tot.

  4.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Het kan zijn voordelen hebben. Ik heb bijvoorbeeld vrij weinig met de zombie mode van Black Ops dus voor mijn gevoel betaal ik dan de volle prijs voor 2/3 van de game (wat helemaal aan mijzelf ligt, niet aan de game). Maar aan de andere kant ben ik ook bang dat dan de singleplayer verwaarloosd gaat worden aangezien er weinig vraag naar is.
    Dat zou ik zelf wel jammer vinden want ik heb de singleplayer altijd met veel plezier gespeeld.
    De campaign van de eerste Black Ops is naar mijn mening ook heel erg ondergewaardeerd.
    Dit geldt trouwens ook voor andere games met gamemodes die wat minder populair zijn, niet alleen voor cod.
    En daarnaast kunnen uitgevers het veranderen in een heel vervelend betaalmodel waardoor je uiteindelijk veel meer moet betalen voor het volle product, wat nu dus ook al gebeurt bij Star Wars Battlefront.
    Dus nee, doe maar liever niet.

  5.   
    mattioza's avatar

    Ik ben ook geen voorstander van het idee, de game (dat vroeger gewoon 50-60 euro kostte) wordt dan in zoveel verschillende stukken gedaan (vb. van CoD Multiplayer €50, Singleplayer €20, zombiemodus €10, mappen en speltypes dat nu al klaar zijn en gewoon in de basisgame horen te zitten maar ze toch uitbrengen als DLC €20) en voor dat je het weet ben je €100 per game kwijt als je een beetje een ‘normale’ game-ervaring wil.

    Ik drop men stelling van vorige week er nog eens in:

    Stelling: Er zijn te veel (game)youtube-kanalen, daardoor hebben de pareltjes het moeilijk om door al die prut te shinen.

  6.   
    Sa.'s avatar

    Tom schreef, "Ben wel heel benieuwd hoe jij denkt dat Apple TV de toekomst van gaming wordt, want ik zie de link met games amper. "

    Je kan nu met je afstandsbediening een soort spelletje doen waarbij de game ook echt reageert op de beweging van de afstandsbediening! Dat is toch gewoon de toekomst! Motion gaming gaat em sowieso worden, en waarschijnlijk ook met 3D functionaliteit. 😛 😆 (geintje)

  7.   
    stinkiwinkie's avatar

    telltale games en life is strange doen dat al. Die spellen zijn in episodes verdeeld en men kan die in delen aanschaffen. Men kan dit toch ook doen met tomb raider of fallout 4,…. . De singleplayer opdelen in 5 episodes waarven elke episode eindigt men een grandioze cliffhanger + zo heeft de gamedevelopers ook noch voldoende tijd om hun spel fatsoenlijk te optimaliseren.

    nieuwe stelling:

    Het spelen van games leidt tot escapisme.

  8.   
    Tom's avatar

    stinkiwinkie schreef, "telltale games en life is strange doen dat al. Die spellen zijn in episodes verdeeld en men kan die in delen aanschaffen. Men kan dit toch ook doen met tomb raider of fallout 4,…. . De singleplayer opdelen in 5 episodes waarven elke episode eindigt men een grandioze cliffhanger + zo heeft de gamedevelopers ook noch voldoende tijd om hun spel fatsoenlijk te optimaliseren."

    Dat zit natuurlijk wel anders. Deze games zijn gebouwd als serie en worden dus in afleveringen afgeleverd, dat is een markt die al een tijdje veel terrein wint. De stelling leek me meer te slaan op het idee om de verschillende modes van games los te koppelen van het geheel en het voor verschillende prijzen aan te bieden.

  9.   
    boogy0603's avatar

    K zou t nooit loskopen

  10.   
    Mandamo's avatar

    Valt de nieuwe Hitman hier ook onder? Ik heb liever gewoon in 1x de game dan dat er later nieuwe stukken bijkomen. Op deze manier lijkt het op een demo of 1 van die pre-alpha’s op steam die nooit een definitieve releasedatum krijgen.

  11.   
    PSPfreaky's avatar

    Het ligt eraan welke games het zijn. Ik zou het wel overwegen bij bijvoorbeeld Battlefield, maar weer niet met games als Uncharted. Wel moet de totaalprijs hetzelfde blijven, niet dat je opeens totaal 10 euro duurder uitkomt.

    Voorbeeld: Battlefield 4 singleplayer voor 10 euro, Battlefield 4 multiplayer voor 40 euro of beide voor 50 euro.

    Stelling: Peter gaat z’n leven vergooien met Star Wars Battlefront xD

  12.   
    420blazeit's avatar

    Meer bob de huisbaas graag.

  13.   
    darroox's avatar

    Ja ik zou alleen de single player kopen en niet de multiplayer. Bovendien loop ik een 1 tot 2 jaar achter met COD en Gears omdat het dan een stuk goedkoper is. Ik ben nu bezig met COD MW3. Best wel gaaf. 8)

  14.   
    INeedAJuanDance's avatar

    ik zou dan bij blackops alleen het zombie gedeelte kopen! En misschien later dan de multiplayer