Resolutie Star Wars: Battlefront 900p op PS4, 720p op Xbox One

De release van Star Wars Battlefront is eindelijk zover en dus hebben veel mensen de game al in zijn definitieve staat kunnen testen. De onderzoekers van Gaming Bolt hebben – zoals vaker gebeurt – de visuele prestaties onder de loep genomen. Daaruit blijkt dat Star Wars Battlefront net als de beta een resolutie van 900p op de PlayStation 4 heeft en 720p op de Xbox One. De game slaagt er voor een groot deel ook in om de gewenste framerate van 60 frames per seconde te behalen.

De Xbox One-versie presteert volgens het onderzoek iets beter over het algemeen, waarbij de PlayStation 4-versie af en toe een mindere framerate kent. Vooral de enorme Walker Assault spelmodus is een zware belasting voor de consoles. Split-screen is getopt op 30 frames per seconde, maar volgens de mensen van Gaming Bolt zakt die ook nog wel eens iets terug naar een score hoog in de 20. In deze situatie is de resolutie overigens wel 1080p op zowel de PlayStation 4 als Xbox One.

 1.   
  Bram_M99's avatar

  Heel nice dat hij rond de 60 FPS zit

 2.   
  Noice!'s avatar

  Dit komt compleet niet overeen met mijn ervaringen en ik heb zelfs MS al gemaild om te vragen of de nieuwe UI roet in het eten gooit. Ik ging bewust voor de One versie ivm de Elite controller en de lagere resolutie die vaak leidt tot een strakkere performance, maar tijdens het spelen op EA acces was de prestatie van de game echt belabberd. Huge framerate drops en waardeloze hit detection; het lijkt soms alsof er op de achtergrond iets aan het laden is.

  Verder heeft geen enkele game dit bij me op deze manier en de Beta op de PS4 was stukken beter. Ik hoop dat dit snel gepatcht kan worden, want tot nu is dit een van de slechts presterende games die ik heb gespeeld. Echt zonde overigens, want ondanks dat de game wat “dun” is, is het hele Star Wars gevoel prachtig gerecreëerd! Het is geen Star Wars Racer Arcade, maar qua beleving komt ’t aardig in de buurt.

 3.   
  King of Heroes's avatar

  Ik vertrouw Gaming Bolt voor geen haar niet. Ik wacht liever op de analyse van Digital Foundry.

 4.   
  jelte23's avatar

  Ik ben benieuwd hoe het gaat worden

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  720p. Voor een groot deel 60fps. Welkom in 2009

 6.   
  Supermanneke's avatar

  King of Heroes schreef, "Ik vertrouw Gaming Bolt voor geen haar niet. Ik wacht liever op de analyse van Digital Foundry."

  Die zeggen precies hetzelfde.

 7.   
  Kenneloth's avatar

  De resolutie boeit me eigenlijk niet heel veel gezien ik nog steeds een 720p TV heb. Ik wil de game gewoon met een stabiele framerate kunnen spelen.

 8.   
  Raider's avatar

  60fps, erg netjes