Bijna twee miljoen digitale exemplaren Fallout 4 verkocht in eerste drie dagen

De verwachtingen voor Fallout 4 waren voor de lancering hooggespannen en niet voor niets verscheepte uitgever Bethesda maar liefst twaalf miljoen exemplaren van de RPG voorafgaande aan de release. Ook op het digitale front blijkt Fallout 4 echter bijzonder goed te presteren, want volgens onderzoeksbureau SuperData zijn er in de eerste drie dagen na de release al 1,87 miljoen digitale exemplaren van de RPG verkocht.

Het leeuwendeel hiervan wordt in beslag genomen door de pc-versie. Circa 1,2 miljoen van deze verkochte exemplaren waren namelijk een pc-versie, waarbij deze voornamelijk via Steam zijn aangeschaft. De resterende digitale exemplaren zijn vanzelfsprekend via het PlayStation Network en Xbox Live verkocht. Hiermee zou de omzet van de digitale exemplaren van Fallout 4 voor Bethesda op ongeveer 100 miljoen dollar liggen in de eerste drie dagen van de launch, aldus Joost van Dreunen, werkzaam bij SuperData.

Volgens Van Dreunen is de launch van Fallout 4 daarmee een bewijs dat pc-gamers niet alleen maar koopjesjagers zijn, maar ook bereid zijn hun portemonnee te trekken voor toptitels:

[PC gamers don’t] exclusively purchase games at a huge discount and instead prove themselves willing to shell out full price for select titles.

  1.   
    nielsiebro's avatar

    en ik moet hem nog halen 😆

  2.   
    Noice!'s avatar

    2 miljoen verkocht, naar schatting 8 miljoen keer gedownload.

  3.   
    PaNNa's avatar

    Da’s een mooi cijfer voor de digitale exemplaren.

  4.   
    Masterdamned 020's avatar

    Ik ook maar wacht effe tot nieuwe jaar dan zijn de meeste bugs verholpen kan helemaal los gaan,.

    nielsiebro schreef, "en ik moet hem nog halen 😆 "

    😀

  5.   
    Masterdamned 020's avatar

    Ik zit nog te dubben ik weet niet of ik hem voor de ps4 of xbox one haal lastig het is een geheugen kwestie denk ik ps4 nog 80 GB over en op de xbox 480 GB lastig!!! 😳

  6.   
    Leon 2.0's avatar

    PaNNa schreef, "Da’s een mooi cijfer voor de digitale exemplaren. "

    Jep. Al toont het tegelijkertijd aan dat de digitale verkoop nog altijd maar een fractie is van de fysieke verkoop! Nu heeft dat er natuurlijk ook mee te maken dat AAA-games via oa de PlayStation Store en Xbox Store bij launch altijd duurder zijn dan in menig (web)winkel.

  7.   
    LeroyJenkins's avatar

    ”Masterdamned 020″ schreef, "Ik zit nog te dubben ik weet niet of ik hem voor de ps4 of xbox one haal lastig het is een geheugen kwestie denk ik ps4 nog 80 GB over en op de xbox 480 GB lastig!!! 😳 "

    De X1 versie is zowat het zelfde als de PS4 versie, speel hem zelf op de X1 en het loopt als een zonnetje.

    Heerlijke game waar ik heel lang op gewacht heb, was eerst begonnen met Rise of the Tomb Raider en ondanks dat hij erg vet is toch maar aan Fallout 4 begonnen ook al is dat een game die veel langer duurt.

  8.   
    Moodey's avatar

    Vind t toch altijd wel weer knap dat mensen bereid zijn 20 euro meer te betalen via de psn store..