Obsidian haalt geannuleerde launch-game Xbox One uit de ijskast

Obsidian Entertainment, bekend van games als Pillars of Eternity en Fallout: New Vegas, werkt momenteel aan nóg een RPG, die oorspronkelijk bedoeld was als launchtitel voor de Xbox One. Microsoft annuleerde de game destijds, omdat het geloof ontbrak dat het spel echt zou bijdragen aan de verkopen van de nieuwe console. Volgens Microsoft paste de game niet echt bij de rest van de launchgames. Dat games als LocoCycle en Powerstar Golf het wél hebben gered, lijkt dus wat vreemd, aangezien Obsidian toch bekendstaat om goede games.

In een recente podcast van Game Informer vertelde Feargus Urquhart, directeur van de studio, dat het annuleren van de game een van de dieptepunten was in de geschiedenis van het bedrijf, waarbij meer dan veertig mensen moesten worden ontslagen. Nu zegt Obsidian echter dat de game alsnog uit gaat komen. En voor ons als gamers is er goed nieuws: omdat de ontwikkelaar niet meer samenwerkt met Microsoft, staat de game ook gepland voor andere platforms. Welke dat precies zijn, weten we helaas nog niet. Waarschijnlijk gaat het op zijn minst om de Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Verder heeft Urquhart helemaal niets bekendgemaakt over de game, maar hij zegt dat de game binnen ‘enkele maanden’ klaar is om aangekondigd te worden.

  1.   
    King of Heroes's avatar

    Ik ben benieuwd. En al helemaal aangezien hij ook naar de andere platformen komt.

  2.   
    mheiden21's avatar

    Dat word wachten op meer informatie.