Bethesda: Fallout 4 is sinds de release al twaalf miljoen keer verkocht

Fallout 4 was een van de meest geanticipeerde games van 2015, maar dat zegt natuurlijk niets over de daadwerkelijke verkoopcijfers van de game. Bethesda zegt echter dat daar niets mis mee is: sinds de dag van release zou de game al twaalf miljoen keer zijn verkocht, wat goed is voor meer dan 750 miljoen dollar aan omzet. Hoewel deze cijfers niet gelijk zijn aan het aantal verkochte exemplaren óp de dag van release, zegt Bethesda wel dat de Pipboy Edition de snelst verkopende collector’s edition ooit was bij de grotere verkopers. Regisseur Todd Howard spreekt zijn dank uit aan de fans.

A huge thanks to our fans that’ve made this all possible. After four years of development, it’s not complete until our fans get to play it and make it their own. We can’t wait to hear about their adventures.
Bethesda’s uitspraken worden ondersteund door het feit dat Fallout 4 het Steam-record heeft verbroken wat betreft gelijktijdige spelers, waarmee het heel even boven Steam-toppers als Counter Strike: Global Offensive en Dota 2 uit stak.

Maar laten we eerlijk zijn: ontwikkelaars en uitgevers scheppen het liefst op over de cijfers die hun games het positiefst afschilderen, of dat nu het aantal pre-orders is of het aantal keer dat games worden doorverkocht. Maar twaalf miljoen is en blijft natuurlijk een gigantisch aantal, dus we kunnen met redelijke zekerheid zeggen dat Fallout 4 een succes is.

  1.   
    irapi's avatar

    En terecht, heb me tot nu toe erg goed vermaakt met de nieuwe wasteland :).

  2.   
    Ralph P Scene's avatar

    terecht maar er zijn nog pipboys gewoon te koop bij bol en gamemania.

  3.   
    Speedredz's avatar

    Jemig dat is best veel voor deze game

  4.   
    Bram_M99's avatar

    Enorm veel! Maar wel verdiend.

  5.   
    Hitman047's avatar

    Verscheept, niet verkocht.

    Maar het is wel erg veel. Skyrim kwam in dezelfde periode tot ‘slechts’ 7 Miljoen stuks.

  6.   
    PaNNa's avatar

    Dat is veel, ik vind het een enorme toffe game! De peiling zal alleen maar de lucht ingaan richting de feestdagen, hopelijk voor hen toch.

  7.   
    GENERAL_DS's avatar

    echt een leuk spel ook. Heb er hier alweer 37 uur inzitten 😀

  8.   
    Overload14's avatar

    Er zijn dan ook een hoop mensen die er een paar jaar op hebben zitten wachten 😛

  9.   
    Ryan2000's avatar

    Wat een aantal! Zeker een goede stap voor bethesda!