RollerCoaster Tycoon World opnieuw uitgesteld

Bij menig gamer ligt de RollerCoaster Tycoon-franchise nauw aan het hart. Wie heeft er immers vroeger nu niet achtbanen gebouwd (en laten ontsporen) in één van de voorgaande delen? Het gegeven dat er een nieuw deel in de roemrijke franchise ontwikkeld wordt, zorgde bij velen dan ook voor de hoop om opnieuw het ideale pretpark uit te kunnen baten.

De ontwikkeling van RollerCoaster Tycoon World verloopt immers allesbehalve voorspoedig en uitgever Atari heeft het project inmiddels al meermaals aan een andere ontwikkelaar toebedeeld. Dit komt de ontwikkelingsduur van RollerCoaster Tycoon World dan ook niet ten goede en het spel is al diverse malen uitgesteld. Een releasedatum van 10 december 2015 stond sinds enkele maanden in de agenda genoteerd, maar ook die datum blijkt niet gehaald te worden. Men laat nu weten dat RollerCoaster Tycoon World begin 2016 zal moeten verschijnen.

Atari en ontwikkelaar Nvizzio laat weten dat het uitstel het gevolg is van de feedback die men heeft ontvangen als gevolg van een gesloten beta, zo wil men onder andere de Coaster Builder verder perfectioneren:

To accommodate these improvements, and ensure that RollerCoaster Tycoon World will be the best, most innovative RCT experience to date, we will launch the game in early 2016. The new launch date will be communicated after the second preview.

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Met dank aan PSPfreaky! 🙂

  2.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Het houd niet op, niet vanzelf.

    Stop nu ontwikkelaars die gamers te lang laten wachten.

    Ga naar www.gamersoverheid.nl

  3.   
    Ryan2000's avatar

    Was ook wel nodig! Die beta was niet al te best.

  4.   
    RikZonderC's avatar

    Glenn Lambrix schreef, "Het houd niet op, niet vanzelf.
    Stop nu ontwikkelaars die gamers te lang laten wachten.
    Ga naar www.gamersoverheid.nl"

    Ik heb liever een uitgestelde game waar ik mijn geld in steek die goed geoptimaliseerd is, dan een game die de deadline niet haalt maar alsnog wordt uitgebracht en dus een flutrelease heeft, zoals we bij de PC versie van Batman Arkham Knight en Assassin’s Creed Unity hebben gezien.

  5.   
    GBA43's avatar

    Glenn Lambrix schreef, "Het houd niet op, niet vanzelf.
    Stop nu ontwikkelaars die gamers te lang laten wachten.
    Ga naar www.gamersoverheid.nl"

    Maar wel klagen zodra de game een slechte release heeft.
    Liever langer wachten en een goed functionerende game dan vroeg en slecht afgewerkt.

  6.   
    soldierarjan's avatar

    ”Ryan2000″ schreef, "Was ook wel nodig! Die beta was niet al te best."

    Was de beta zo slecht?
    Kijk erg uit na deze titel maar had niet door dat nog zo slecht mee gesteld was.

  7.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ach ik houd het voorlopig wel bij deel 1 en 2, deze waren tenminste leuk deel 3 niet

  8.   
    Glenn Lambrix's avatar

    Sry mensen, was gewoon een grapje. Zelf heb ik ook liever dat ie gewoon goed is bij release. Alleen het daagde me gewoon uit om dat te zeggen omdat het de zoveelste keer was 🙁

  9.   
    PSPfreaky's avatar

    Eerst stond de game gepland voor begin 2015, werd toen verschoven naar midden 2015, daarna naar eind 2015 en nu naar begin 2016. Mijn vertrouwen in deze game wordt wel steeds minder.

  10.   
    Musicman88's avatar

    Ik denk dat Planet Coaster heel veel gamers gaat overpakken van RCT, want uitstel om je game te fixen is ok, maar het geeft wel geen vertrouwen over hoe de game gemaakt wordt als er steeds maar weer uitgesteld moet worden. Maar ik blijf hoop houden op een geweldige game. 😉

  11.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Ik heb alle geduld:).