Fallout-butler Cogsworth kent flink wat popcultuurnamen en vieze woordjes

Bethesda maakte eerder al bekend dat je metalen butler Cogsworth zo’n duizend namen kan uitspreken. Wanneer je een veelvoorkomende naam als Pete of Johnny hebt, zal jouw metalen vriendje je dus met je echte naam aanspreken. Nu blijkt echter dat Cogsworth ook een aantal minder bekende namen op zijn chip heeft staan.

Een Reddit-gebruiker doorzocht de bestanden van de game en vond daar de volledige lijst met namen die Cogsworth kent. Het zijn er in totaal 924 en wat vooral opvalt is het grote aantal popcultuur-referenties.

Zo zijn Matrix-personages als Neo, Morpheus en Trinity ingeprogrammeerd, evenals Mulder en Scully van de tv-serie X-Files. Katniss van The Hunger Games is aanwezig en Mad Max-fans die hun personage Rockatansky of Toecutter noemen, zullen ook bij naam aangesproken worden.

Andere bekende namen zijn Muldoon (Jurassic Park), Buffy (Buffy: The Vampire Slayer), Yorick (League of Legends) en Ripley (Alien). Ook de perverselingen onder ons komen aan hun trekken (hèhèhèhè), want zij kunnen als Titties, Erectus, Boob, Fuck, Fucker of Assface door het leven. Wat wil een mens nog meer?

 1.   
  _BeefCake99_'s avatar

  Mark, zit er ook in

 2.   
  ChielB's avatar

  Furiosa, Michonne, Orgasmo, Venkman… leuke keuzes 😆

 3.   
  Sa.'s avatar

  Ik heet Tommy, zegtie steeds op exact dezelfde manier “mr. Tommy”. Maargoed, blijft gewoon een heer-lijke game 🙂

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  Gordon, Freeman zitter er zelfs in 😀

 5.   
  PaNNa's avatar

  Dat ze aan de perverselingen denken is een pluspunt, iedereen blij 😆

 6.   
  flipjum's avatar

  Ik, Philip hetende, had inderdaad gemerkt dat hij wat namen uit kon spreken. Vind het achteraf jammer dat het bij één personage is gebleven. Het zou toch prachtig zijn als iedereen mij gewoon bij naam aan zou spreken? Lijkt mij in elk geval een mooi idee voor een volgende game, het fundament is nu al gelegd.

 7.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Dit is wel grappig :D!