Gamersnet.nl

Fallout 4 loopt beter op budget pc dan op PlayStation 4 of Xbox One

Dat de engine van Fallout 4 (en vele andere Bethesda-titels) de pc verkiest boven de consoles, dat was al langer duidelijk. Games als Fallout 3 en The Elder Scrolls V: Skyrim hebben altijd al meer heil kunnen vinden bij de computerhardware dan die van de consoles en dat blijkt nu bij Fallout 4 wederom het geval. De inmiddels welbekende heren van DigitalFoundry draaiden tests, verspreid over de verschillende versies en kwamen met duidelijke resultaten.

Een relatief goedkope computer voor de gamer, beschikkend over een Core i3 4130 en een GTX 750 Ti, haalde al een hogere en stabiele framerate in Fallout 4 dan de PlayStation 4 en Xbox One wisten te vertonen. Bovendien was de game op sommige fronten mooier gemaakt dan op de consoles mogelijk blijkt. Verdere viewing distance blijkt gemakkelijk te bereiken op pc, zonder dat de beeldverversing ooit onder de 30 frames per seconden weet te kakken.

Fallout 4 blijkt verder goed gebruik te maken van de verschillende threads in een budgettaire processor, daarnaast wordt ook VRAM-geheugen goed geütiliseerd: de game hoeft niet over de capaciteit van twee gigabyte te gaan. De tests en vooral diens framerates laten voor zich spreken in de informatieve video:


Is het schandalig dat Fallout 4 zoveel minder presteert op de huidige generatie consoles of wordt het hier wederom duidelijk dat Bethesda eigenlijk maar eens over moet stappen op een meer geavanceerde engine? Wij werden alsnog gewoon weggeblazen door de game op de Xbox One in onze lovende Fallout 4 review, ongeacht op welke framerate de game zichzelf voor wist te schotelen.