Ruim 26 procent van alle Steam-gebruikers over op Windows 10

Meer dan 26 procent van alle Steam-gebruikers heeft inmiddels Windows 10 op hun pc staan, zo blijkt uit een recente enquête. Om precies te zijn gaf 26,42 procent van alle respondenten aan Windows 10 te hebben draaien. Geen verkeerde score voor een OS dat pas sinds afgelopen juli formeel is gelanceerd. Het aandeel Windows 10-gebruikers op Steam is nog steeds aan het stijgen. Vergeleken met een maand eerder is het aantal Steam-gebruikers met Windows 10 met 2,55 procent toegenomen.

Het meest gebruikte OS bij de Steam-gebruikers is nog altijd Windows 7 64 bit met een percentage van 36,67 procent. Windows 8 volgt op ruime afstand met slechts 17,46 procent.

Een uitgebreider overzicht is te vinden op de speciale pagina van het Steam hardware-onderzoek. Daar vind je ook vergelijkingsmateriaal van andere Steam-leden op het gebied van RAM, vrije harde schijfruimte, CPU-snelheden, resoluties en nog veel meer.

 1.   
  KillVannah's avatar

  Heb zelf Windows 10 niet geinstalleerd omdat het eerst niet wou lukken maar met de hoeveelheid spammessages die ik krijg op m’n computer van Windows dat ik m moet upgraden word het ook steeds minder aantrekkelijk haha.

 2.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Zelf heb ik Windows 10 op beide pc’s staan. In het algemeen draait hij gewoon lekker en goed. Soms een last van wat kleine probleempjes. 😀 8)

 3.   
  Musicman88's avatar

  KillVannah schreef, "Heb zelf Windows 10 niet geinstalleerd omdat het eerst niet wou lukken maar met de hoeveelheid spammessages die ik krijg op m’n computer van Windows dat ik m moet upgraden word het ook steeds minder aantrekkelijk haha. "

  Die kun je gemakkelijk verwijderen.

  Dan moet je deze update verwijderen KB3035583

  Volgens mij moet je opnieuw opstarten, maar daar ben ik niet meer 100% zeker van en dan in Windows Update (komt deze weer terug voor te downloaden), moet je hem weigeren en onzichtbaar maken. Dan wordt die update niet meer geïnstalleerd.

  Update bevat verder niets vitaals voor Windows (7), zit alleen maar dat vervelende schermpje in dat iedere keer bij het opstarten naar voren komt.

 4.   
  PaNNa's avatar

  Beter dan Windows 8 vind ik het nu ook weer niet, buiten dat Windows 10 een klein beetje gebruiksvriendelijker is en een klein beetje mooier design heeft. Meer ook niet..

 5.   
  FireBallz's avatar

  mag ook wel, het is nu al een tijdje uit