Grafische verschillen Xbox 360- en Xbox One-versie Black Ops 3 zijn schokkend

De afgelopen maanden bleek al dat de last-gen versie van Black Ops 3 een stuk minder biedt dan zijn current-gen broertje. Zo moeten de PlayStation 3- en Xbox 360-versies het stellen zonder campagin-modus, loyaliteitsprogramma en Season Pass. Het spreekt voor zich dat ook de graphics inferieur zijn, maar een vergelijkingsvideo laat wel erg schokkende verschillen zien.

Het grafische verschil tussen de Xbox 360-versie en de Xbox One-editie is namelijk gigantisch. Dat is deels te danken aan de puike prestaties die Black Ops 3 levert op de current-gen consoles, maar de last-gen versie lijkt ook enigszins afgeraffeld te zijn. Op bepaalde vlakken lijken de graphics zelfs inferieur aan eerdere delen, terwijl deze op 60 fps draaien en Black Ops 3 op de last-gen consoles niet boven de 30 fps uitkomt.

Onderstaande video toont beide versies in actie. Voor een gedetailleerdere vergelijking kun je bij de screenshots terecht.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Bram_M99's avatar

  Wat een onmens groot verschil! Had het ook al gezien bij de PS4 VS Ps3 versie, tuurlijk zijn de nieuwe consoles beter maar ik geloof niet dat dit volledig aan de oudere consoles ligt. Dit is gewoon pure luiheid.

 2.   
  Moodey's avatar

  Lol old gen, dat mensen er geld voor hebben betaald. ps4 versie vermaak ik me goed mee.

 3.   
  PaNNa's avatar

  Dit is dus werkelijk om te huilen..

 4.   
  fromar123's avatar

  “Als dit niet motiverend genoeg is..” zegt Treyarch

 5.   
  Puddingboom's avatar

  ”Bram_M99″ schreef, "Wat een onmens groot verschil! Had het ook al gezien bij de PS4 VS Ps3 versie, tuurlijk zijn de nieuwe consoles beter maar ik geloof niet dat dit volledig aan de oudere consoles ligt. Dit is gewoon pure luiheid."

  helemaal mee eens, dit kan nooit ZO veel verschil zijn als ze op beide versies evenveel hun best hadden gedaan. Net zoals bij de truck/vaagvoertuigding dat is vervangen door een simpel niet gedetailleerd bestelbusje . ๐Ÿ‘ฟ

 6.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Das wel een heel erg groot verschil :’)

 7.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Over iets meer dan een week is het 10 jaar geleden dat de 360 voor het eerst werd uitgebracht in de VS. Gewoon geen geld meer uitgeven aan PS3/Xbox360 games en sparen voor een current gen console of pc.

 8.   
  WildRetro's avatar

  Vind het niet echt dat t xbox360 kwaliteit is meer een PlayStation 2 versie

 9.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Ik had verwacht dat de kleuren, scherpte en belichting enz. flink zullen verschillen, maar dit?! Wat hierboven wordt gezegd, dit is niet de XBox 360 kwaliteit die we nu kunnen geven… ๐Ÿ˜•

 10.   
  MBgamer's avatar

  Gewoon puur om ps3 en xbox360 gamers te overhalen on nextgen te gaan halen.
  Is ook soort van “marketing” .

 11.   
  Lashrom's avatar

  Veel exemplaren op de PS3/360 zullen ze toch niet meer verkopen. Veelal hebben de current gen console. Maar de verschillen zijn inderdaad ziek groot. Laksheid is zeker aanwezig daar bij Treyarch. Hahaha.

 12.   
  jelte23's avatar

  Het ziet er inderdaad slecht uit. Maar dat ligt niet aan de console want advanced warfare is ook nog mooier dan dit dus als dat te bereiken valt dan kan dit dat ook.

 13.   
  Talska's avatar

  Ik ben COD moe maar dat even ter zijde.

  Deze vergelijking is gewoon duidelijk dat devs inspelen op overstappen op nieuwe consoles. Het is echt wel mogelijk om die oudjes te gebruiken ๐Ÿ˜ฅ

  Blijf lekker BF spelen op de PS4 ๐Ÿ˜†

 14.   
  stinkiwinkie's avatar

  Xbox 360 is niet om aan te zien. Xbox one vind ik ook wel geen pracht en praal. In het algemeen zou ik de game niet kopen als ik moest kiezen tussen 1 van de 2 consoles. Grafisch stelt het niks voor. Het oog wilt ook wel wat

 15.   
  Leukste's avatar

  PaNNa schreef, "om te huilen.."

  Ja, dat is het zeker.

 16.   
  Vinstaro's avatar

  Puur marketing, alleen als ze dit voor hetzelfde prijs verkopen als de xbox one en ps4, is het een harde klap in de gezichten van je altijd trouw volgende consument.

 17.   
  PSPfreaky's avatar

  Toen ik naar de afbeeldingen keek dacht ik dat ik naar een PS2-versie van het spel zat te kijken…

  Dit kan echt niet aan de Xbox 360 liggen. Volgens mij willen Treyarch en Activision met dit afgeraffelde product nog lekker centjes verdienen bij de oude console gamers! Ik weet niet welke verschillen er tussen de PS3 en X360 zitten, maar Uncharted 3 ziet er zelfs nog fantastisch uit op de PS3. Treyarch is gewoon erg lui geweest om het mooier te maken. Het zal me niks verbazen als er een 30 fps lock op de X360-versie zit.

  Maar toch zijn er gewoon zombies die dit blijven kopen…

 18.   
  frituurkoning14's avatar

  op de ps3 vint ik het nog best meevalle. maarja ps4 verzie is naatuurlek wel de beste

 19.   
  JGillex's avatar

  Ben benieuwd hoe de vorige COD versies eruit zagen op de xbox 360, en die dan naast elkaar vergeleken worden.
  Ik bedoel van ik kan mij goed herinneren dat Splinter cell: Pandora tomorrow er bijvoorbeeld prachtig uit zag 11 jaar geleden, maar als je dat nu terug ziet het grafisch natuurlijk niks meer is vergeleken met wat het nu is.