Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain binnen een maand 5 miljoen keer verscheept

In onze review kon je al lezen dat Kojima’s laatste Metal Gear-game onze hartjes sneller deed kloppen en wij waren niet de enigen die warmliepen voor Snake’s avontuur in Afghanistan. Konami heeft namelijk bekendgemaakt dat Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain in de eerste maand na de release maar liefst vijf miljoen keer verscheept is.

Dit aantal bestaat uit de fysieke exemplaren die zijn verscheept naar winkels en alle digitale verkopen die vóór 30 september werden gedaan. Dankzij dit verkoopsucces kon Konami’s Digital Entertainment-afdeling voor de eerste helft van het fiscale jaar een omzet van 51,7 miljard yen (bijna 400 miljoen euro) noteren. Dat is een stijging van 17,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Verkoopcijfers van Konami’s andere grote game, PES 2016, werden niet onthuld.

Konami verwacht dat zijn Konami’s Digital Entertainment-afdeling dit fiscale jaar een omzet van 106 miljard yen (circa 800 miljoen euro) zal boeken. We zijn benieuwd of mobiele games dit bedrag in de toekomst kunnen opkrikken.

 1.   
  Bram_M99's avatar

  Zeker geen verkeerde cijfers, en wat mij betreft helemaal waard. Toffe game.

 2.   
  FireBallz's avatar

  MGS is zeker een game van wereldklasse, het verbaast me daarom ook niks.

 3.   
  PaNNa's avatar

  Ik had het ook al kunnen denken dat ze mooie cijfers gingen behalen, deze is het zeker weten waard!