Master Chief helm van Swarovski-kristallen wordt geveild voor goed doel

Het meest swaggerlicious Halo-verzamelvoorwerp was al eerder te zien in Microsoft livestream voor Halo 5: Guardians, Halo Live, maar is nu ook te koop voor de alledaagse gamer. Mits je bereid bent om je spaarrekening op te offeren op eBay, dat wel. De helm van Master Chief die compleet is nagemaakt met Swarovski-kristallen wordt namelijk geveild en de opbrengsten ervan gaan naar de Make-A-Wish Foundation.


Deze zeldzame uitvoering van de iconische Halo-helm bestaat uit 25.000 kristallen van Swarovski en weegt in totaal ongeveer vijf kilo. De ultieme bling voor Halo-geeks werd gemaakt door de Taiwanese cosplayer Hsu Chia-Hao en designer Jenny Manik Mercian, wiens eerdere werken gedragen werden door sterren als Beyoncé en Giselle Bündchen. Haar specialisatie in het werken met metaal en veel dure glimmertjes, gecombineerd met Chia-Hao’s enthousiasme voor de franchise en zijn cosplay-ervaring moet dat toch garant staan voor een legendarisch stukje hoofdkledij.

Onderstaande video bevat meer interessante informatie over zowel de makers als de kristallen helm en diens ontwikkelproces:


Op het moment van schrijven staat het bod voor de helm op 3.250 dollar, als resultaat van alweer 33 boden. Zou jij nog een bod willen wagen op deze Halo swag?

 1.   
  Leukste's avatar

  Ik koop toch liever voor dat geld meer games. 😉 Maar voor de trouwe fans is het, het misschien wel waard.

 2.   
  jelte23's avatar

  daar heeft Leukste helemaal gelijk in je kunt zo 70 games van dat geld kopen

 3.   
  mmx's avatar

  Ik vind het mooi dat ze dat ding veilen voor een goed doel .

 4.   
  Bacotje's avatar

  Mwah zo mooi vind ik m helemaal niet. Vind het nu meer een bling snowboard helm. Wel goed dat het geld naar een goed doel gaat….maar ja of dat geld ook daadwerkelijk het doel haalt is een andere vraag.

 5.   
  LeroyJenkins's avatar

  Verdomme ben ik alweer overboden.

 6.   
  PaNNa's avatar

  Is voor de liefhebber een mooi collectie stuk, maar zou niets voor mij zijn. Daar koop ik mezelf een deftige GamePC voor.