Update Super Mario Maker introduceert mid-level checkpoints

Super Mario Maker krijgt volgende week een grote update. Een handige en veelgevraagde nieuwe feature is de toevoeging van mid-level checkpoints. De update is te downloaden vanaf 4 november.

De mid-level checkpoints bestaan uit vlaggetjes die in een level kunnen worden geplaatst. Spelers hoeven dan niet meer helemaal opnieuw te beginnen, wanneer ze tijdens het spelen een leven verliezen. Dit is met name handig voor de wat moeilijkere, door spelers gecreëerde, levels.

De update maakt het ook mogelijk om power-ups toe te voegen die afhankelijk zijn van de status van Mario. Zo kan bijvoorbeeld een Super Mushroom worden samengevoegd met een Fire Flower, wanneer deze in een blokje wordt geplaatst.

Ook worden er categoriën toegevoegd aan de Course World, de online hub van Super Mario Maker. Deze categoriën zetten nieuwe levels van Nintendo en andere makers in de spotlight. Naast de categoriën doen ook de Event Courses hun intrede. Deze Event Courses bestaan uit speciale levels, die door andere creatieve ontwikkelaars zijn gemaakt. Een van de eerste Event Courses is het level ‘Ship Love’. Dit level is gemaakt in het hoofdkantoor van Facebook. Nieuwe Event Courses zullen voortdurend worden toegevoegd.

Ten slotte zal er een nieuwe sectie worden toegevoegd in de Course World, waar speciale levels die geselecteerd zijn door Nintendo zullen worden gepromoot.

  1.   
    RemcoS81's avatar

    Checkpoints! Hier zaten heel veel spelers op te wachten inderdaad. Nu kunnen er langere levels gemaakt worden, zonder dat ze gaan vervelen, omdat je bijna op het einde af gaat bijvoorbeeld. 🙂