Maak jij wel eens gebruik van voicechat tijdens het gamen? | CrewGrounds

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox One, zweert persoon B bij de PlayStation 4. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen enkele redacteuren van GamersNET in het maandelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze maand vroegen we ze antwoord te geven op de volgende stelling:

Maak jij wel eens gebruik van voicechat tijdens het gamen?

Michiel Brunsveld
Ja, (vooral) via een apart programma of een party.
Bij voorkeur gebruik ik alleen party chat, zodat je tijdens het gamen met vrienden gewoon lekker met elkaar kunt kletsen en tactieken kunt bespreken. In-game voicechats negeer ik meestal, aangezien die vaak bewoond worden door kleine kinderen, domme Amerikanen of arrogante Fransen. Je moet echt geluk hebben om in een lobby te komen met wat rustige/serieuze mensen. In games als Call of Duty gaan vaak veel medespelers noodgedwongen op mute, wat best jammer is. En heel soms krijg je weer wat vertrouwen in de mensheid als je met een leuk groepje onbekenden samen speelt.

Leon Kempers
Ja, (vooral) via een apart programma of een party.
Wanneer ik niet met vrienden speel, maak ik nooit gebruik van voice chat in games. Sterker nog: ik mute altijd alle andere spelers in de lobby. Niets is zo vervelend als tienjarige Franse koters die met hun cheap-ass headsets door je speakers blèren terwijl jij probeert te horen of er een vijand in de buurt is. Speel ik wel met vrienden, dan maak ik graag gebruik van party chat. Dat werkt een stuk stabieler.

Tom Kauwenberg
Ja, (vooral) via een apart programma of een party.
Zelden vind ik heil in de in-game voicechat van online spellen. Voor het grootste gedeelte wordt de ether gevuld met luidkeelse Amerikanen, echo’s van de speakerset of de demonische krijsen waarvan ik vermoed dat ze rechtstreeks uit een brandende babycrèche uitgezonden worden. Héél soms vind je een schappelijke medespeler die daadwerkelijke tactieken uit wil delen, maar dan ga ik toch liever uit van de warmte van onze eigen TeamSpeak-server (ts.gamersnet.nl) of een party chat met vaste vrienden. Dan weet je tenminste dat de radio chatter zuiver blijft en als je dan toch op schelden overgaat, weet je tenminste nog een beetje tegen wie je het hebt. Wel zo fijn.

Leon Stougie
Ja, (vooral) via een apart programma of een party.
Niet vaak zie ik spelers nog gebruikmaken van de in-game voicechat, enkel in tactische games waarin samenwerken een must is, zoals Counter-Strike: Global Offensive, is er daadwerkelijk bestaansrecht voor deze functionaliteit. Speel ik een spel als Battlefield of Call of Duty zit ik dan ook niet te wachten op het vaak onnozele geblèr van wildvreemden. Als ik een potje online speel met bekenden maak ik dan ook altijd gebruik van een ander programma, zoals TeamSpeak of Steam, om te kunnen overleggen, een stuk stabieler dan in-game voicechat en je zadelt medespelers ook niet op met dat onverstaanbare Nederlandse geouwehoer.

 1.   
  WildRetro's avatar

  Gebruik het nooit ik game niet eens online ben denk ik nog van de oude stempel.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  WildRetro schreef, "Gebruik het nooit ik game niet eens online ben denk ik nog van de oude stempel. "

  Ik game ook niet online vind niet boeiend, maar goed ik speel ook alleen spellen die niet echt online bedoeld zijn

  Uncharted
  Tomb Raider
  Max Payne
  The last of Us
  Gta(Tegenwoordig kan dat wel online maar doe ik ook niet)

  etc

  Zulk soort spellen vooral die speel je juist voor de single player.

 3.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Een paar jaar geleden speelde ik nog wel met vrienden de multiplayer van games en zaten wij vaak in een Xbox Live party. Echter is dit door de jaren heen veranderd. Zo speel ik tegenwoordig amper nog multiplayer op mijn Xbox One en zijn de meeste leden van, de destijds Xbox 360 clan, overgestapt naar PS4, waardoor ik tegenwoordig nog maar met twee oude vrienden van de vorige console generatie praat. Alhoewel wij elkaar niet meer zo vaak spreken, heb ik eens in het kwartaal toch nog een gezellige avond in een Xbox One party chat.

 4.   
  mitchel1988's avatar

  Met de console soms, party chat. met 2 teammebers for Destiny. OP pc gamen bijvoorbeeld LOL dan Teamspeak

 5.   
  Bosnegert's avatar

  Ik communiceer altijd via de walkie talkie

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Door mijn 360 heb ik een hekel gekregen aan Britten. Als ik een euro kreeg voor elke keer dat ik iemand “oi bruv, you’re shit mate” of “shag your nan” heb horen zeggen zou ik nu een hele grote lolly kunnen kopen. Amerikanen heb ik nog nooit echt last van gehad, maar ligt misschien ook aan welke games ik speel. Bij bijvoorbeeld Red Orchestra 2 zijn de mensen vaak wat serieuzer en behulpzamer terwijl je bij bijvoorbeeld CS:GO 9 van de 10 keer word uitgescholden als je iets vraagt, of er gaan mensen zonder reden in hun mic lopen schreeuwen. En die laatste speel ik dus heel weinig.

 7.   
  kiesmaarwa's avatar

  Ik zit meestal wel in een party als ik op de ps4 speel. Tenzij ik een story-mode aan het spelen ben. Dan zonder ik me het liefst af van alles en iedereen om volop van het verhaal te kunnen genieten

 8.   
  PaNNa's avatar

  Soms, niet altijd. Meestal via teamspeak, gaat gewoon veel makkelijker imo.

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  Het ligt eraan hoe de game in elkaar zit, bij sommige games maak ik gebruik van de voicechat en bij andere games niet. Bij counter-strike, Squad of bijv. Dota 2 gebruik ik regelmatig mijn voicechat. Maar met vrienden praat ik liever over Teamspeak!