Peter Moore: EA heeft geen interesse in HD-remakes

EA is niet bepaald geliefd onder gamers, en ook HD-remakes kunnen steeds meer rekenen op een flinke portie kritiek. En hoewel juist EA misschien weg zou kunnen komen met een opgepoetste versie van bijvoorbeeld de Mass Effect-franchise, zal dat niet snel gebeuren. Peter Moore, COO van het bedrijf, heeft namelijk gezegd dat hij en zijn bedrijf graag vooruitstrevend willen zijn, in plaats van oude producten te herkauwen om geld te verdienen.

It feels like pushing stuff out because you’ve run out of ideas. Remakes, because of who we are, and this broad portfolio of intellectual property…you add all that together, I don’t know where we find the time to do remakes. We’re a company that just likes to push forward. For a lot of companies, remakes are a way to drive revenue. It’s sub-cost, it’s an IP that’s there, you can remaster, and that’s great. We don’t do that here. I don’t think that’s ever been in our culture.
Iets dat verwant is aan HD-remakes, is de backward compatibility die de Xbox One binnenkort krijgt. Ook hierover spreekt Moore zijn ongezouten mening uit.
In the old days, backward compatibility was to convince your mom to buy the new console — not that you were ever going to use it.
Desalniettemin zullen old-gen games van EA natuurlijk gewoon speelbaar zijn op de Xbox One. Zijn jullie het eens met deze aanval op HD-remakes en backward compatibility? Laat het ons weten in de reacties.

 1.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Kan me er wel in vinden. Als er iets is wat deze generatie consoles nodig heeft zijn het nieuwe games en tegelijkertijd zit ik als pc gamer ook niet zo te wachten op remasters aangezien backwards compatibility niet iets is waar ik me zorgen om hoef te maken. En wat ook een nadeel is voor EA is dat ze geen nieuwe veel te dure DLC kunnen uitbrengen voor oude titels

 2.   
  Hitman047's avatar

  Mee eens, ik zie ook liever nieuwe games, maar er zijn toch een aantal EA games waar een hoop mensen graag een remake van zouden zien.

  KOTOR bijvoorbeeld, of de hele Mass Effect Trilogie.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Maar waren er geen geruchten een tijdje terug dat er een HD-Remaster komt voor de hele Mass Effect trilogy?

 4.   
  mmx's avatar

  Ik ben het er ook mee eens we moeten nieuwe games hebben geen geherkaude oude troep. er is er maar een die ik graag terug zou zien en dat is KOTOR 🙂