Halo was bijna dood voor overname door 343 Industries

Bonnie Ross heeft de afgelopen jaren een fraai C.V. opgebouwd. Ze startte als ontwikkelingsopzichter van Halo: Anniversary en werd toen Lead Developer van Halo 4, Halo: The Master Chief Collection en Halo 5: Guardians. De vrouw is tevens studiobaas van 343 Industries, de ontwikkelaar die momenteel verantwoordelijk is voor alles wat met Halo te maken heeft. Ross is dus een echte Halo-vrouw geworden en dat is maar goed ook, want zonder haar hadden we Halo 5: Guardians mogelijk nooit gehad.

In een recent interview gaf Ross aan dat veel mensen Halo als een aflopende zaak zagen toen 343 Industries de serie overnam. Men verwachtte hooguit nog één of twee games uit de serie te kunnen persen, maar gelukkig had Ross grootsere plannen:

People felt like, let’s get another Halo or two out, and it’s the end of the franchise. The thing I asked for was: If I take it over, I want to be George Lucas. I want to own everything, and I want to do things differently.
Franchisebaas Frank O’Connor was destijds verbaasd over Ross’ enthousiasme. Volgens O’Connor had de dame alle games gespeeld en alle boeken gelezen; als er iets bekend was over Halo, dan wist Bonnie het. O’Connor besloot uiteindelijk om Bungie te verlaten voor 343 Industries, een beslissing waar hij achteraf waarschijnlijk geen spijt van heeft gehad.

Inmiddels zijn we zes jaar, vier consolegames, twee mobiele games, vier films en één tv-serie verder. Het lijkt er dus op dat Ross’ instinct klopte.

 1.   
  Leukste's avatar

  Mooi voor de fans. 8)

 2.   
  Noice!'s avatar

  Ik kan bevestigen dat Halo 5 de game is die ons terug brengt naar de glorietijden, maar het tevens voor elkaar krijgt om nieuw aan te voelen. Normaal zou ik nooit zeggen dat je voor slechts 1 game een console zou moeten halen en wijzen op de vele andere leuke games, maar als alleen Halo 5 uit zou komen op de Xbox One dan zou ik hem nog steeds kopen. Wat een spektakel!

  Tot nu toe was ik vrij teleurgesteld in deze generatie en zag ik niet echt een reden om een console te bezitten, laat staan om zo’n mongool te zijn als ik ben en er 2 te kopen, maar met Halo 5 zijn de 2 magere jaren vergeten en heb ik eindelijk de klassieker waarop ik zo lang heb gewacht. De volgende generatie begint pas als Master Chief het zegt!

 3.   
  King of Heroes's avatar

  Ik vraag me af hoeveel Halo’s nog gaan komen..

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Zou je niet verwachten van een vrouw #gamergate Kappa

 5.   
  H4RDSTYLE's avatar

  King of Heroes schreef, "Ik vraag me af hoeveel Halo’s nog gaan komen.."

  Iig nog 1. Daarna is het eerder de vraag of er na de one ooit nog een xbox gaat komen..

 6.   
  mitchel1988's avatar

  A nice! LOve HALO