Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Hoelang gaan de current-gen consoles nog mee? | Hot Koffie Show #77

Deze week kregen Tom en Peter een interessante stelling. Hoelang gaan de Xbox one en PS4 nou eigenlijk mee? En hebben we nog wel behoefte aan consoles? je ziet het hier in de Hot koffie show!

  1.   
    3333/3333's avatar

    Verschilde per console he. Xbox ging veel minder lang mee dan de PS2 (bewuste keuze van Microsoft) maar dat resulteerde uiteindelijk in een voorsprong met de 360 in de volgende generatie. Deze generatie zal de Xbox One ook waarschijnlijk een kortere levensduur hebben dan de Sony console. Maar beiden lopen nu technisch al verder achter dan de vorige generaties in deze levensfase. Denk dat het weinig met VR te maken zal hebben, eerder met het feit dat de consoles nog steeds vaak moeite met 1920x1080p en 60fps hebben.

    En Nintendo gaat geen powerhouse uitbrengen, dat zou juist een tรฉ traditionele aanpak zijn, wat niet kenmerkend is voor Nintendo.

    *Video niet interlaced exporteren volgende keer ;)*

  2.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Over ongeveer 6/7 komen er inderdaad nieuwe consoles want de games worden steeds groter en kunnen later de Xbox one en ps4 niet meer aan, en we mogen dan weer geld uit geven voor een nieuwe console. Maar dat geld ook voor de pc voor sommige games moet je je pc gewoon upgraden om sommige games te kunnen spelen.

    Stelling: games moeten een verplichte beta krijgen.

    En Peter die MSI peter staat je toch beter ๐Ÿ˜‰

  3.   
    Tom's avatar

    Erik Rommel schreef, "*Video niet interlaced exporteren volgende keer ;)*"

    Is een bug in onze Premiere versie op de back-up pc. Ga ik binnenkort fixen. ๐Ÿ™‚

  4.   
    Supermanneke's avatar

    Ik denk inderdaad dat de huidige generatie consoles minder lang mee gaat gaan dan de vorige. Zowel de xbox 360 als de PS3 hadden voor hun tijd geavanceerde hardware, die gelijk liep met de high end pcs van die tijd. De huidige consoles hebben gewoon “meh”-hardware in vergelijking. Tuurlijk is het wel een vooruitgang, maar ze gaan het er niet zo lang me kunnen volhouden als met de vorige generatie. En zeker zodra DirectX12 op de PC benut gaat worden zullen de consoles in verhouding (nog) verder achter gaan lopen op PCs.

  5.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Maar beiden lopen nu technisch al verder achter dan de vorige generaties in deze levensfase. Denk dat het weinig met VR te maken zal hebben, eerder met het feit dat de consoles nog steeds vaak moeite met 1920x1080p en 60fps hebben.

    Dit was precies de hele reden voor mijn vraag. De consoles waren al verouderd vanaf het moment dat ze uitkwamen en nu zit je met titels als Star Wars Battlefront die op 720p draaien terwijl 1080p al heel lang de standaard is. En vergeet niet de framerateproblemen bij bijvoorbeeld The Witcher 3. Als de ontwikkelaars niet heeeel goed gaan worden in het optimaliseren van hun games gaan de consoles over een jaar of 2 denk ik gewoon veel te ver achter lopen op de gemiddelde pc.

    Volgens mij was er ooit al gezegd door Nintendo dat ze niet de behoefte hebben om de NX krachtiger te maken dan de ps4 en xbox one, dus daar hoeven we ook niet op te rekenen.

  6.   
    PSPfreaky's avatar

    Na 11x “PC MasterRace” te hebben gezegd (ja, ik heb serieus zitten tellen xD) denk ik dat beide heren liever op hun PC gamen ๐Ÿ˜›

    Zoals Erik al zegt… De games op de PS4 en XONE worden vaak niet op 1920×1080 met 60fps afgespeeld, wat al vrij lang (5-7 jaar ??) bijna de standaard is voor de PC. Enkele games zien we zelfs al in 4K.

    Ik zelf verwacht dat de volgende generatie consoles ook rond 2018 worden aangekondigd met een release in 2019 of 2020. Nintendo gaat zoals gewoonlijk weer crap worden naar mijn mening. Ik heb er echt niks mee.

    Conclusie… Koop gewoon een PC voor al je games #PCMasterRace ๐Ÿ˜‰

    Stelling: Wanneer zien we levensechte games? Nu zien we duidelijk dat het games zijn, maar zal er ooit een tijd komen waar dit niet het geval is?

  7.   
    Ippon99's avatar

    over vier jaar worden er nieuwe consoles aaangekondigt. de hardware loopt echt achter.

  8.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Weer een leuke show!

  9.   
    Sa.'s avatar

    Ik denk zelf ook wel dat de deze consoles misschien net aan de 5 jaar halen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Microsoft’s “Cloud computing” doorgezet wordt en dat de huidige hardware in de One voor de komende 8 jaar volstaat.

  10.   
    matdriks's avatar

    pc master race

  11.   
    TinusGN's avatar

    (null)

  12.   
    TinusGN's avatar

    Maar als je dan die 800 euro GamePC hebt moet je nog wel 6 broodroosters neertellen als je zo’n HTC/STEAM VR bril wil.

  13.   
    mattioza's avatar

    Ik moet me aansluiten bij voorgaande reacties, de vooruitgang naar deze generatie is net wat te klein.

    Stelling: Gaming is meer dan enkel een spelletje spelen.

  14.   
    RikZonderC's avatar

    Stelling:
    De kwaliteit van games gaat ten onder aan de grootheidswaanzin van zowel de ontwikkelaar als de consument.

  15.   
    Riddle-me-this's avatar

    Ik denk legit dat de current-gen veel langer dan die zes jaar meegaan. Ik denk dat ontwikkelaars steeds creatiever gaan worden met de consoles en hun capaciteiten. Ik denk niet dat VR groot gaat worden anytime soon. Verder denk ik dat de consoles in totaal tien jaar mee zullen gaan.

  16.   
    Supermanneke's avatar

    Riddle-me-this schreef, "Ik denk legit dat de current-gen veel langer dan die zes jaar meegaan. Ik denk dat ontwikkelaars steeds creatiever gaan worden met de consoles en hun capaciteiten. Ik denk niet dat VR groot gaat worden anytime soon. Verder denk ik dat de consoles in totaal tien jaar mee zullen gaan."

    Creatiever worden gaat de kracht van de consoles niet beter maken. Feit is gewoon dat ze al oud waren op het moment dat ze released werden, in tegenstelling tot de vorige generatie. Daar moest menig ontwikkelaar nog leren om het optimaal te gebruiken in verband met onorthodoxe architectuur, nu niet. Er zal zeker nog meer uit te halen zijn dan er nu gebeurt, maar verwacht niet het verschil zoals het bij vorige generatie aan begin en eind was.

  17.   
    stinkiwinkie's avatar

    Ik denk dat de consoles best HD halen en dan aan een VR-bril denken. Deze consoles met Vr-bril met geen HD en slechtere texture-lightning-en shadow quality hebben dan PC. Met zo’n VR-bril op console krijgt ge echt koppijn ervan, heel dei omgeving zit er wazig uit en bovendien echt iets waarvan je ogen zeer hard naar achteruit gaan. Als ge echt een VR-bril wilt aanschaffen,moet ge gewoon naar de Pc gaan. Mijn grafische videokaart is zo sterk dat ik mijn scherm kan laten voordoen om skyrim, GTA V,… in 3800X2010 te spelen en gaat hierdoor heel de omgeving comprimeren en herschalen. Ziet er veel mooier uit maar het is toch anders als ge een echt 4K scherm gaat aanschaffen.

    Ik haal mijn vorige stelling terug naar boven: Consoles( xbox one, playstation) zijn duurder dan een master PC

    Nog een andere stelling waar ik nu ben opgekomen: Waarom worden er weinig gametoernooien op consoles gehouden?

  18.   
    Indotastic's avatar

    Een leuke onderwerp voor de volgende keer. Wanneer komen de hardware redesign. Ik zit zelf te wachten op een redesign van de xbox one. Want de huidige vind ik gewoon echt te lelijk.