Day one multiplayer patch Halo 5 weegt 9 GB

Wil je de multiplayer van Halo 5: Guardians spelen, dan zul je op de releasedag nog een patch van 9 GB moeten downloaden. Dat heeft Josh Holmes, studiobaas van 343 Industries, bekendgemaakt via Twitter.

Het grootste deel van de multiplayer is niet standaard aanwezig op de disc van Halo 5. Je zult daarom op de releasedag een patch van 9 GB moeten downloaden, die onder andere de maps voor de Arena- en Warzone-modus bevat.

Als je de fysieke versie van Halo 5: Guardians hebt aangeschaft, kun je de update pas downloaden zodra de game is geïnstalleerd. In dat geval zal je geduld op de releasedag dus flink op de proef worden gesteld. Mensen die de game digitaal hebben gepre-orderd, kunnen Halo 5 nu al pre-loaden. Wanneer je dat doet, wordt de update vandaag automatisch gedownload, zodat je op de releasedag wel meteen kunt spelen.

Halo 5: Guardians ligt vanaf 27 oktober in de winkels.

 1.   
  squidgyboy's avatar

  valt mee… had meer verwacht

 2.   
  3333/3333's avatar

  Weer terug van weggeweest; het uitdrukken van bytes als gewicht…

  Updates ‘wegen’ niks.

 3.   
  Tom's avatar

  Maar een harde schijf wordt ook wel eens massa-opslag genoemd of uitgedrukt in volume. Beetje vrijheid in woordgebruik lijkt me wel gepast, of moeten we alles letterlijk nemen?

 4.   
  3333/3333's avatar

  Zolang een volle harde schijf evenveel weegt als een lege blijf ik het persoonlijk vervelend vinden om het als gewicht te behandelen in plaats van omvang/grootte.

 5.   
  PaNNa's avatar

  Een uitdrukking mag toch nog wel? Of wil je van die stijve artikels lezen vol met moeilijke woorden waar je geen snars van begrijpt..? Zolang ik de titel begrijp en de inhoud, stoor ik me er zeker niet aan.

 6.   
  Sa.'s avatar

  PaNNa schreef, "Een uitdrukking mag toch nog wel? Of wil je van die stijve artikels lezen vol met moeilijke woorden waar je geen snars van begrijpt..? Zolang ik de titel begrijp en de inhoud, stoor ik me er zeker niet aan."

  Artikels zijn niet stijf….. 😛 😆

 7.   
  VkraM16's avatar

  Ik snap Erik Rommel hierin wel. Ik zelf stoor mij er niet echt aan, maar het is wel opvallend.

  Het komt wel natuurlijk wel iets professioneler over wanneer je wel de juiste woordkeuzes maakt.

 8.   
  Tom's avatar

  Laten we niet vergeten dat de definitie van ‘wegen’ het aangeven van de massa in kwestie is. Het hoeft dus niets te maken te geven met kilo’s of andere vormen van fysiek gewicht.

  En aangezien data tegenwoordig ook als massa wordt omschreven, lijkt het me nog relatief volgens het boekje om te zeggen dat een update een bepaald gewicht heeft. In digitale massa, in plaats van fysiek.

  Case closed, lijkt me? U kunt vanavond met een gerust hart slapen. Mocht dat niet het geval zijn, neem contact op met onze ombudsman.

 9.   
  3333/3333's avatar

  Massaopslag slaat alsnog op de grote van bestanden, buiten dat wordt data helemaal niet als massa omschreven. Het is gewoon fout. Ik stoor mij daar aan, andere misschien niet, maar ik meld dit alleen maar.

 10.   
  VkraM16's avatar

  Vind het wel ver gaan om hier een hele discussie over te gaan houden.