Kojima mag pas vanaf december ergens anders werken

In een reportage in het blad The New Yorker is een datum bekendgemaakt van het vertrek van Hideo Kojima. Kojima’s laatste werkdag was niet heel lang geleden, namelijk 9 oktober. In het rapport stond ook een verklaring waarom het verder heel stil is gebleven rondom Kojima. Hij heeft namelijk een non-sollicitatiebeding tot december.

Dat beding houdt in dit geval in dat Kojima pas vanaf december bij een andere werkgever mag gaan werken, maar ook dat hij dan pas mag praten over deze hele zaak. Ondertussen heeft Kojima afscheid genomen van zowel Konami, als zijn geliefde Metal Gear-serie. Konami heeft echter wel besloten er mee verder te gaan en heeft zelfs een Big Boss pachinko (gokmachine) in de planning staan.

Zoals het er nu uitziet zullen we dus nog even moeten wachten tot we meer gaan horen over nieuwe avonturen van Hideo Kojima. Bij welke ontwikkelaar zouden jullie Kojima graag zien? Bij een bestaande, grote ontwikkelaar voor een frisse wind? Een nieuwe, eigen studio? Laat het weten in de reacties!

 1.   
  Ralph P Scene's avatar

  blg boss? Volgens mij klopt dat niet.

 2.   
  Sa.'s avatar

  Fun fact: Aan het einde van een dag van Kojima, komt er een man of vrouw naar em toe (ligt eraan wie er in de buurt is) en die zegt dan: Directed by Hideo Kojima, Written by Hideo Kojima…. Is echt waar. ๐Ÿ˜‰

 3.   
  LennartvA's avatar

  Scherp! Ik heb het aangepast! ๐Ÿ™‚

 4.   
  PaNNa's avatar

  Ik ben eens benieuwd waar hij kan beginnen.

 5.   
  Hitman047's avatar

  Konami beweert in een Japanse krant dat Kojima ‘op vakantie is’… ๐Ÿ˜•

  Los daarvan;

  Ik zou het tof vinden als hij een eigen studio begint. Of dat hij bij Sony terecht komt. Maar als hij nog steeds voor een uitgever wil werken, dan lijkt Square Enix me een meer voor de hand liggende keuze.

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Laat hem voor Ubisoft werken. KappaKappaKappaKappaKappa