Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Wordt PlayStation lui? | Hot Koffie Show #76

Wordt Sony lui nu ze zo dominant zijn met de PlayStation 4? Ze hebben niet beste najaars line-up en wat betekent dat eigenlijk voor de toekomst? Tom en Peter discussiëren erover.

  1.   
    Noice!'s avatar

    Goeie stelling hey!

    VR is echt de shit, ik kan letterlijk niet wachten en zodra ik kan bestel ik hem. En dat Sony daar een hele hoop geld aan het inpleuren is is evident en met een vermoedelijke prijs van €300- €400 zal er geld bij moeten. Maar vindt dan niemand het klote dat jij met de PS4 aankoop waar winst op wordt gemaakt, je remasters die je trouw koopt en je Plus geld dat je netjes inlevert, dat daar mijn VR headset deels van wordt betaald straks? Zou Sony niet gewoon meer moeten investeren in hun netwerk, eventueel in betere PSplus titels en in 1st party content?

    Ze komen zo lui over, zeker in vergelijking met het Sony van toen het slecht ging; toen was de klant koning, kon je gratis online gamen en kon je met Plus bijna voor €50 per jaar klaar zijn. Ze stralen mij gewoon iets te veel arrogantie uit op het moment, eenzelfde soort arrogantie waar we MS kei hard voor af hebben gestraft. En laten we wel wezen, als het beter ging met de One dan hadden we helemaal geen BC en de klantgerichte houding, maar ik vind het stiekem wel fijn dat niet met mijn geld, en dat van alle gamers, een bedrijf omhoog wordt gehouden. Sony heeft overigens ook een financiele/ verzekeringstak die succesvol is, maar verder verdwijnt “ons” geld in tv’s, mobiele telefoons, muziek, films en dadelijk VR. Sony zit helemaal niet in de positie om VR als pionier aan de man/ vrouw te brengen en ze hadden beter de winst deels kunnen gebruiken voor a) reorganisaties en b) de toekomst van PlayStation, de enige winstgevende tak binnen de consumentenelektronica divisie.

    Dit is nu de 2e winter op rij dat PlayStation klop krijgt en de beste exclusives momenteel zijn niet van 1st parties. Ik koop een PS juist voor die 1st party exclusives, maar ik zie momenteel weinig om blij mee te zijn. VR kán groot worden en dan ben ik blij met alle moeite en geld die erin zit, maar als ze het net zo snel loslaten als de Vita, 3D, PS move of PS TV, dan zitten we dadelijk over 2 jaar met een Sony dat geen geld meer heeft en een consument die niet de games kreeg die het verdient.

  2.   
    Leukste's avatar

    Ja Tom, je moet echt een stukje met de auto rijden voor de kachel gaat loeien.

    Er zijn wel games uitgekomen de laatste maanden. Maar het viel wat tegen. Ze zijn allemaal hun games aan het opsparen voor de feestdagen heb ik het idee. 😉
    Peter, is dat trouwens een stille hint met die hoodie?

  3.   
    gamerfriend01's avatar

    Playstation VR komt te vroeg naar mijn mening. Volgens mij zijn de mensen er nog niet klaar voor, kost ook super veel. Snap echt niet waarom Microsoft geen waardering krijgt wat is het antwoord van Playstation op de xbox one elite controller = die goedkoop uitziende playstation 4 controller?, wat is het antwoord op xbox live gold = indies? , wat is het antwoord op backwords compatibility= remakes? en antwoord op exclusives= uncharted? Want bij Sony draait alles om deze game terwijl microsoft halo, gears, forza, fable, tomb raider, quantum break, crakdown 3 , recore, halo wars 2, scalebound, rare replay en sea of thieves heeft. En dit zijn alleen al de aangekondigde exclusives. Dit is het probleem bij Playstation hun budget is waarschijnlijk kleiner= minder exclusives.

  4.   
    Zultkop's avatar

    PFff xbots hebben niks beters te doen zeker… Jaloers dat PS4 velen malen beter is dan u xbone? Playstation is niet lui kijk naar mooie games uncharted, dat is niet op xbox, 😆

    Ik heb ook een stelling gamersnet:
    Xbox moet stoppen met games want ze hebben verloren en moeten aandacht aan de pc geven met windows 10!

  5.   
    Tom's avatar

    Dat Xbox moet stoppen met games is haast onmogelijk. Als je een miljoenenklandizie hebt op je nieuwe console, kun je die niet zo maar laten varen en stoppen met het ondersteunen van games. Bovendien zijn de Xbox- en Windows 10-divisies van Microsoft afzonderlijke takken van het bedrijf, het is dus niet zo dat de ontwikkeling en ondersteuning van Xbox de activiteiten rondom Windows 10 benadeelt.

  6.   
    frituurkoning14's avatar

    playstation is gewoon awesum die hoeven egt geen moeite meer te doen. en binnekort komt tog Virtual Realism van playstation dus dan is het schaakmat voor xbox 😉

  7.   
    Dark_Phoenix's avatar

    PC MASTER RACE! Sinds mijn twaalfde levensjaar 😛

  8.   
    King of Heroes's avatar

    @gamefriend01

    Ik betwijfel echt wel heel fel dat Uncharted de enige exclusive is. Dat of ik halicuneer.

  9.   
    WildRetro's avatar

    Zo te merken veel ps4 mensjes hier. Gaan jullie nou maar lekker remakes spelen eind dit jaar dan gaan wij mensen die een One hebben ons wel vermaken met Halo 5 en Tomb Raider plus Fable legens etc. Dus veel plezier met jullie Uncharted Remake.

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik ben blij met mijn ps4 en speel ook met plezier nu Uncharted weer, maar het is wel erg stil bij Sony(Misschien stilte voor de storm)
    Maar wat ik wel helemaal jammer vind is psplus, het is volgens mij al sinds die uit is dat bijna elke maand er alleen maar indie games zijn gewees(Ieder ze ding maar mensen willen ook wel eens vaker dan 1 of 2 keer per jaar een leuke AA titel mag best een wat oudere al zijn)

  11.   
    gamerfriend01's avatar

    King of Heroes schreef, "@gamefriend01
    Ik betwijfel echt wel heel fel dat Uncharted de enige exclusive is. Dat of ik halicuneer. "

    Bedoel je dan die stomme Japanse games waarvan Europeanen de titel niet begrijpen?
    Zo leuk!!! 😉

  12.   
    soldierarjan's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Ik ben blij met mijn ps4 en speel ook met plezier nu Uncharted weer, maar het is wel erg stil bij Sony(Misschien stilte voor de storm)
    Maar wat ik wel helemaal jammer vind is psplus, het is volgens mij al sinds die uit is dat bijna elke maand er alleen maar indie games zijn gewees(Ieder ze ding maar mensen willen ook wel eens vaker dan 1 of 2 keer per jaar een leuke AA titel mag best een wat oudere al zijn)"

    Helemaal mee eens ze mogen voor plus weleens wat meer betere titels weg geven.
    Denk dat playstation verder niet lui is er komt nog genoeg aan het komend half jaar en ze zijn met heel veel projecten bezig op dit moment.

  13.   
    gamerfriend01's avatar

    Stelling: Als je het woord xbox zegt is iedereen negatief, zonder reden denk maar aan goede exclusices goede xbox live gold en backwards compatebility

  14.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Als ik zo kijk naar de PS+ games…. Ja! Playstation is lui!

    Nou krijgt Playstation wel meer exclusives.

  15.   
    WildRetro's avatar

    Had een ps4 maar had er echt spijt van. Zoals ik al aangaf. Te weinig AA titels en teveel remakes. Ps4 server ligt er ook vaker uit als wat anders en installeren was een hel daarom ook gerolen met iemand tegen een Xbox One en na een half jaar nog steeds geen spijt van. Kan niet wachten op de backward compatible en op de games die nog komen gaan.

  16.   
    jelte23's avatar

    Ik heb nog geen PS4 maar ik volg wel al het nieuws rondom de ps4. Ik word ook echt gek van die remastered games. ze hebben echt wel iets beters te doen. Er komt bijvoorbeeld een remastered versie van beyond two souls. Geweldige game maar ik zou liever een nieuw spel van de ontwikkelaar zien. want het is wel een game wat ik persoonlijk maar 1 keer uitspeel omdat het niet openworld is. Dus mijn mening is dat de focus van de ontwikkelaars bij nieuwe games moet liggen en niet op hd remakes. Want de gamer heeft nieuw voer nodig.

  17.   
    frituurkoning14's avatar

    er is niks mis met remasters. dat is gwoon nostalgie maar de meeste van jullie zulle wel jonge gamers zijn dus dan snap je dat niet. wat krijgt xbox dan. een niewe halo oh wauw geweldig. er zijn tog maar 5 mense die dat spelen nee geef mij maar kilzone, dat is tenminste een egte goede shooter. sony doet het perfekt 8)

  18.   
    WildRetro's avatar

    Denk dat ik ouder ben als de meeste hier want nog oud de tijd van de Atari 2600. En als je oude meuk wilt spelen pak je gewoon je psx of PS2 of Ps3 dat is pas nostalgie ipv HD remaster. Want me aller eerste Xbox gebruik ik nog regelmatig voor halo 1 of een Evil dead. Net zoals ik soms nog me PS2 gebruik voor Silent Hill

  19.   
    King of Heroes's avatar

    @gamerfriend01
    Ratchet & Clank, Horizon, Grant Turismo 7, No Man’s Sky, Street Fighter V, Hellblade (hopelijk). Goh, er bestaat inderdaad geen exclusives voor de PS4 buiten Uncharted.
    En dan heb ik de “de stomme japanse games waar de Europeanen de titel niet begrijpen” nog niet meegeteld. Hoort Scalebound trouwens ook niet bij deze “stomme japanse games”?
    🙄
    Kom, je moet nu geen fabeltjes gaan maken. Zowel Xbox als Playstation hebben een geweldige 2016 line up. Punt.
    Nu, effe on topic. Ik vind niet dat PS lui wordt. Goed, hun najaar line up was niet zo denderend (wat ze zelf hebben toegegeven) voor de mainstream gamer in tegenstelling tot Xbox. Ik hoor persoonlijk niet echt bij de mainstream gamers dus ik zou niet veel te spelen hebben ongeacht het platform.
    2016 ziet er echter wel fenomenaal uit!
    PS+ is echter vrij teleurstellend op het moment en ik blijf er dus van weg. Ook omdat ik niet online game.
    De VR vind ik een gedurft experiment. Ik hoop wel dat ie goed gaat uitpakken want ze stoppen er toch heel wat geld in.

    Miss een goede stelling voor de toekomst: “Waarom hechten mensen zoveel belang aan First Party Exclusives?”

    Ik persoonlijk hecht er 0,0 belang aan. Als de game goed is, is ie goed, maakt nie uit wie er geld in pompt. Al is het Sony, Microsoft of Activision(,etc).

  20.   
    G-6's avatar

    Als PS4 bezitter vind ik dat er qua exlusives games vrij weinig gebeurd op de PLaystation 4, die remasters vind ik op zich niet zo erg maar het lijkt nu alsof de PS4 nu meer op de remasters lijkt de draaien en dat vind ik ook niet de bedoeling.

    Daarbij misschien nog een stelling voor de volgende keer: we maken ons (onnodig) te druk om het grafische gedeelte van de game.

  21.   
    Noice!'s avatar

    ”frituurkoning14″ schreef, "er is niks mis met remasters. dat is gwoon nostalgie maar de meeste van jullie zulle wel jonge gamers zijn dus dan snap je dat niet. wat krijgt xbox dan. een niewe halo oh wauw geweldig. er zijn tog maar 5 mense die dat spelen nee geef mij maar kilzone, dat is tenminste een egte goede shooter. sony doet het perfekt 8) "

    Nostalgie? TLOU, GoW3, Uncharted trilogie, Beyond 2 Souls…ja man, dat waren nog eens tijden. Ik herinner me dat we toen zelfs nog games op van die blu rays hadden staan die…..oh wacht, dat was nog geen 3 jaar terug!!

    En waarom zijn remasters leuk, maar is backwards compatibility dom? Zie ik het nou niet?

    Daarnaast, de stelling was niet: “Xbox doet ’t gewoon kei veel beter as die kut PlayStation, jonguh”, er werd gepraat over Sony die lui is. Nu snap ik dat het moeilijk is om de PS in een vacuüm te zien, maar ik vind dat ze lui zijn op basis van verwachtingen die ze zelf hebben gecreëerd in het verleden, door wél hun best te doen en door enkele van hun beloftes en reclame-uitingen waardoor ik meer verwachtte, maar niet in directe vergelijking met de Xbox.

    Ik snap dat je je enigszins bedreigt voelt door de goede line up van de Xbox met games die westerlingen wel interesseren, door de continue verbeteringen aan de ervaring van de console, de backwards compatibility en door de superieure servers van MS, maar er komt voor de PlayStation ook nog genoeg moois aan. Alleen laten ze er ons erg lang op wachten en staan wij als klant absoluut niet meer centraal, net zoals MS ook niks om de klant gaf 2 jaar terug en daar betalen ze nu nog de prijs voor!

  22.   
    TinusGN's avatar

    Peter je hebt de verkeerde hoodie aan… Dit is GamersNet

  23.   
    frituurkoning14's avatar

    ps4 is gwoon voor de egte gamers en xbox voor klijne kindere. snap egt niet dat je xbox zo zit te verdedegen, krijg je er voor betaalt fzo? 😉 hier ga ik het bij laaten voor vandaag. heb de hele dag in de magazijn gewerkt en ik bekaf. tijt voor een biertje! 😀

  24.   
    King of Heroes's avatar

    ”frituurkoning14″ schreef, "ps4 is gwoon voor de egte gamers en xbox voor klijne kindere. snap egt niet dat je xbox zo zit te verdedegen, krijg je er voor betaalt fzo? 😉 hier ga ik het bij laaten voor vandaag. heb de hele dag in de magazijn gewerkt en ik bekaf. tijt voor een biertje! 😀 "

    klijne kinderen he…?:oops:

    Ik heb geen Xbox, maar dit vind ik onzin. 🙁

  25.   
    _BeefCake99_'s avatar

    Dus het is matig zegt Tom. JIJ wilt beweren dat IK tijd overhoud terwijl fallout 4, battlefront 3, en just cause 3 uitkomen en ik ook nog iets van een soort sociaal leven probeer te onderhouden. Ik denk dat je fout zit jongen man.

  26.   
    Noice!'s avatar

    King of Heroes schreef, "

    ”frituurkoning14″ schreef, "ps4 is gwoon voor de egte gamers en xbox voor klijne kindere. snap egt niet dat je xbox zo zit te verdedegen, krijg je er voor betaalt fzo? 😉 hier ga ik het bij laaten voor vandaag. heb de hele dag in de magazijn gewerkt en ik bekaf. tijt voor een biertje! 😀 "

    klijne kinderen he…?:oops:
    Ik heb geen Xbox, maar dit vind ik onzin. 🙁 "

    We leven schijnbaar in een tijd waarin we niet kritisch meer mogen zijn op producten die we aanschaffen, omdat er altijd wel ergens een “war” onder consumentenelektronica of software gaande is. Als ik m’n iPhone niet goed vind functioneren en ik vraag op een forum voor telefoons wat anderen ervan denken dan duurt het geen 2 posts voordat het over Samsung gaat en IOS vs Android….zo fucking vermoeiend!

    Ik heb al een hele tijd een PS4, sterker nog, Peter van GN heeft me eraan geholpen met een slimme list waarmee we m’n vrouw hebben bedonderd (prachtig was dat, thanks nog Peer!), maar het valt me gewoon ontzettend tegen hoe laks Sony lijkt te zijn: er zijn weinig grote titels, de pookjes van de controller zijn nog steeds slecht, ik ben nu al met m’n 3e controller bezig en heb ze nu zelf maar vervangen uit armoede en Sony’s klantenservice is super onbeschoft toen ik ze belde over deze controllers. Ze hebben allemaal gewoon dikke schijt, want mensen kopen toch wel PS4’s.

    Als wij als consument niet af en toe wat laten horen en denken dat we getrouwd zijn met onze console, dan gaat Sony ook echt niets doen om het voor ons beter te maken. Je ziet gewoon het Sony weer terug van na de PS2 die fucking arrogant en onverschillig doet omdat ze denken dat ze alles kunnen maken. Ik heb ze zelfs toen gesteund, maar nog een keer deze onzin heb ik geen zin in. Kijk bij Microsoft wat wij als kritische consument hebben bereikt, dat kunnen we bij Sony ook! Wij hebben recht op betere service, servers, controllers, games én op onze games die we al ooit hebben aangeschaft en nu speelbaar zijn via PSnow; ze laten ons goddulleme gewoon nog een keer betalen om een game te mogen spelen die we al hebben!

  27.   
    _BeefCake99_'s avatar

    Ohja, en al dat afgekraak hieronder, kunnen jullie even nuttige comments plaatsen die wel inhoud hebben.
    Onthoud dat iedereen gelijk is. Ps4 net zoals xbone.
    Mvg, de droeftoetercommissie

  28.   
    Riddle-me-this's avatar

    Ik ben een xbox gamer en moet toegeven dat ik vind dat xbox betere exclusives heeft of ze in ieder geval beter promoot. Van ps4 titels hoor ik gewoonweg niks qua reclame of wat dan ook. Microsoft is naar mijn mening ook veel creatiever en experimenteler in het bedenken van exclusives(nl. Sunset Overdrive en Project Spark)

  29.   
    stinkiwinkie's avatar

    al dat gezeur over playstation of xbox, bwah. De consoles kunnen in het echt veel meer aan, maar ze verbeteren die technologie maar om de vier jaar door een nieuwe console uit te brengen waardoor ge meer geld gaat uitgeven dan een pc dat op technologisch vlak 10 keer verder staat dan consoles.

    MIJN STELLING: Consoles( xbox one, playstation) zijn duurder dan een master PC

  30.   
    Tom 2.0's avatar

    ”frituurkoning14″ schreef, "ps4 is gwoon voor de egte gamers en xbox voor klijne kindere. snap egt niet dat je xbox zo zit te verdedegen, krijg je er voor betaalt fzo? 😉 hier ga ik het bij laaten voor vandaag. heb de hele dag in de magazijn gewerkt en ik bekaf. tijt voor een biertje! 😀 "

    Als jij geen Member van de Maand wordt weet ik het ook niet meer. 🙄

  31.   
    PaNNa's avatar

    Interessante stelling was dit, leuke aflevering. Wat had ik hier veel te lezen aan comments.. 😳

  32.   
    UncreatedKoen's avatar

    Sony is inderdaad heel lui geworden op het moment. Misschien zoals hierboven al wordt genoemd stilte voor de storm en dat ze nog wat uit de zak van Sinterklaas toveren maar voor dit jaar is het karig. Maar kan goed zijn dat het eind volgend jaar omgedraaid is en dat Sony uitpakt en Microsoft met weinig tot nihil komt. Zelf als Xbox guy ben ik het er wel mee eens. Ik hou het nieuws algemeen in de gaten en wil niet de fanboy uithangen van Xbox is the best etc of wie bedenkt er een domme slogan zoals PS4 This is for the players. Laat de consument lekker zelf bepalen wat voor de spelers is.

    Xbox heeft: Halo, Gears of War, Tomb Raider, Fable, Forza Motorsport. Quantem Break, Scalebound.
    Sony heeft: Uncharted, Killzone, No Man’s Sky, Ratchet and Clank, Gran Turismo etc etc.

    Wat maakt het uit wat je kiest? Ik ben zelf meer een fan van Gears. Daarom heb ik een Xbox gekocht. Als je meer fan bent van Killzone koop je een Playstation. WHO GIVES A F?

    Ik ben het fanboy gedrag van meeste een beetje zat. Zoals hierboven ook een reactie is gegeven door iemand van PS is voor de ECHTE gamers en Xbox voor de KLIJNE? kinderen. Like wtf? Ga normaal doen denk ik dan. Het fanboy gedrag moet is een keer klaar zijn. Laat iedereen kiezen wat die zelf wilt spelen. Waar je fan van ben koop het dan en als je alle 2 wilt (Sebastiaan) ook prima! 🙂 het is niet gelijk alsof je elkaar gaat haten… Daniel hier van GN heeft ook Playstation. Omdat ik Xbox heb, mag ik dan geen vrienden zijn? Daar gaat deze fanboy zooi naartoe. Jij geen playstation hebben? Wij geen vrienden meer… ga toch weg!

    Stelling: Mensen moeten zelf kiezen welke console ze kopen en niet laten manipuleren door teveel marketing.

  33.   
    Zultkop's avatar

    UncreatedKoen schreef, "Sony is inderdaad heel lui geworden op het moment. Misschien zoals hierboven al wordt genoemd stilte voor de storm en dat ze nog wat uit de zak van Sinterklaas toveren maar voor dit jaar is het karig. Maar kan goed zijn dat het eind volgend jaar omgedraaid is en dat Sony uitpakt en Microsoft met weinig tot nihil komt. Zelf als Xbox guy ben ik het er wel mee eens. Ik hou het nieuws algemeen in de gaten en wil niet de fanboy uithangen van Xbox is the best etc of wie bedenkt er een domme slogan zoals PS4 This is for the players. Laat de consument lekker zelf bepalen wat voor de spelers is.
    Xbox heeft: Halo, Gears of War, Tomb Raider, Fable, Forza Motorsport. Quantem Break, Scalebound.
    Sony heeft: Uncharted, Killzone, No Man’s Sky, Ratchet and Clank, Gran Turismo etc etc.
    Wat maakt het uit wat je kiest? Ik ben zelf meer een fan van Gears. Daarom heb ik een Xbox gekocht. Als je meer fan bent van Killzone koop je een Playstation. WHO GIVES A F?
    Ik ben het fanboy gedrag van meeste een beetje zat. Zoals hierboven ook een reactie is gegeven door iemand van PS is voor de ECHTE gamers en Xbox voor de KLIJNE? kinderen. Like wtf? Ga normaal doen denk ik dan. Het fanboy gedrag moet is een keer klaar zijn. Laat iedereen kiezen wat die zelf wilt spelen. Waar je fan van ben koop het dan en als je alle 2 wilt (Sebastiaan) ook prima! 🙂 het is niet gelijk alsof je elkaar gaat haten… Daniel hier van GN heeft ook Playstation. Omdat ik Xbox heb, mag ik dan geen vrienden zijn? Daar gaat deze fanboy zooi naartoe. Jij geen playstation hebben? Wij geen vrienden meer… ga toch weg!
    Stelling: Mensen moeten zelf kiezen welke console ze kopen en niet laten manipuleren door teveel marketing."

    U bent gewoon nen zot! Kijk eerst naar de feiten vooraleer u in de xbone zombie modus gaat! PS4 is veel succesvoller dan xbox gewoon omdat de console en games simpel beter zijn. Prachtig graphics bovendien!

    Wie xbox koopt heeft gewoon een kronkel in zijn hersens, waarom zou u dat doen als het evident is dat ps4 gewoon beter is. xbots zijn gewoon trieste fanboys die de waarheid nie accepteren. 😆

  34.   
    King of Heroes's avatar

    Zultkop, vat dit niet (te) verkeerd op, maar mensen zoals jij geven PS4 een slechte naam. Probeer dat fanboy gedrag te vermijden. Daar is niemand mee gediend.

  35.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Oh wauw! Playstation heeft weinig exclusives voor dit najaar en de xboxers gaan helemaal loos. PS heeft de afgelopen 1,5 jaar al wel meer exclusives gehad dan xbox, denk aan Infamous, Driveclub, The Order, final fantasy, Bloodborne, Rocket League en ga zo maar door.

    Zeggen dat je niks van Playstation hoort als xboxer is misschien omdat je selectief nieuws uitzoekt. Ik heb ook weinig van xbox gehoord maar dat komt gewoon puur omdat ik me daar niet mee bezig ga houden.

    Begin 2016 komen Uncharted 4 en Ratchet and Clank uit. Dit zijn twee toptitels. Het argument dat playstation alleen maar Uncharted heeft kan weerlegd worden want in dat geval heeft Xbox ook alleen maar Halo (een topserie imo).

    Backwards compatibility is een fantastisch verkooppunt van Xbox waar de Playstation niet tegenop kan. echter doet mij dat niks aangezien mijn PS3 nog heel veel aan staat. Heb je je PS3 verkocht en loop je nu te huilen 😥 dan is dat lekker voor je. je gooit immers ook geen oude schoenen weg voor je nieuwe hebt.

    ohja die lui die telkens roepen dat pc een meesterras is ofzo, ga lekker destiny spele…. oh wacht, in dat geval ga maar GTA5 doen die is net uit toch? ik heb m al 2 jaar 😆

  36.   
    WildRetro's avatar

    Veel plezier met de 2 games die uitkomen voor de ps4 en de ongeveer 13 games op de one waaronder Cuphead, Gears of War 4, quantum Leap etc…

  37.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    WildRetro schreef, "Veel plezier met de 2 games die uitkomen voor de ps4 en de ongeveer 13 games op de one waaronder Cuphead, Gears of War 4, quantum Leap etc…"

    Dankje, ik speel mijn ps4 games al omdat de meeste al gewoon gereleased zijn. De games die jij noemt komen pas in 2016 uit.

    Cuphead hahaha wat een kutgame, ben blij dat die niet komt voor ps4.

    PS: ik denk dat je quantum break bedoelt?

  38.   
    WildRetro's avatar

    (null)

  39.   
    frituurkoning14's avatar

    met julie valt egt geen intiligente discussie te voeren. jullie zijn duidelek xbox fanboys. man man man egt weer jammer dit 🙄 😉

  40.   
    mattioza's avatar

    Je merkt het inderdaad vooral aan de PS+ games dat Playstation ver voor staat met de verkopen.

    XBOX heeft nu een hele sterke periode en Playstation wat minder (kunnen we niet om heen) qua releases, maar dat kan even goed een momentopname zijn.

    Stelling: De ‘de game staat nog niet op punt maar we patchen het binnen paar weken/maanden wel een keer-mentaliteit’ van ontwikkelaars/uitgevers stimuleert het later kopen van (singleplayer) games.

  41.   
    darroox's avatar

    Ik zag dat Xbox One 2e hands prijzen best te doen zijn. Dus ik wacht nog 2 jaar en dan overweeg ik een PS4 of Xbox One aan te schaffen. 8)

  42.   
    Noice!'s avatar

    Toch jammer dat deze dingen uiteindelijk verzanden in een flamewar, ipv dat er beargumenteert wordt waarom men denkt dat Sony wel of niet lui is geworden. Sony fans zijn erg snel op hun teentjes getrapt de laatste tijd, iets wat ik vreemd vind als je zo gelukkig met je console bent; wat interesseert jou het nou als ze Sony lui noemen als jij lekker Dragon Quest Heroes en Disgaea zit te spelen?!

    De stelling kwam in me op omdat ik al enige tijd merk dat het goede gevoel dat ik altijd bij Sony had aan het wegebben is. Eerst dacht ik dat ik misschien liever voor de underdog kies omdat ik de Wii U wel heel vet vind en de PS3 nog steeds geweldig vind, maar mijn liefde voor de PSone en PS2 zei me dat het toch wat anders is. Het is gewoon de gehele ervaring rond de PS4 die niet meer voelt als mijn geliefde PlayStation, maar meer zoals ik Xbox altijd heb ervaren, even los van de games: ze zijn cocky, denken dat ze alles kunnen maken en pakken een drol zo in dat we pas beseffen dat het stinkt als we er met de neus bovenop zitten.

    PlayStation gaf mij altijd het gevoel dat ik bij de good guys hoorde. Er kwamen super veel verschillende games uit, het was een cool merk, maar altijd bleef er een stukje nederigheid en bescheidenheid, ahw een soort besef dat zij zonder de gamer niets voor stellen. Xbox vond ik juist zo schreeuwerig en arrogant en ondanks dat de games me erg aanspraken, kon ik nooit van het merk houden. Maar nu de PS4 de Xbox One zo verpulvert in sales is er van de nederigheid geen sprake meer: we worden leeggezogen en krijgen er minder voor terug en wie klaagt is een zelfingenomen kwal die niet snapt dat “PS4 het beste verkoopt, dus ook het beste is”.

    Ik hoop volgend jaar met VR weer dat typische Sony gevoel te krijgen. Samen met een bedrijf waar je van bent gaan houden nieuwe dingen ontdekken en hopen dat het getoonde respect weer wederzijds is. Natuurlijk is het uiteindelijk allemaal bull en gaat het elk bedrijf enkel om de knaken, maar juist daarom is het belangrijk om de mensen het gevoel te geven dat de “liefde” niet enkel van een kant komt.

  43.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Kan het wel snappen van Sony dat ze het nu ff rustig aan doen. De console verkoopt zichzelf, zoals al gezegd werd. Alleen wel jammer dat er nog zo weinig goede exclusives zijn. De remakes zijn leuk voor de nieuwe spelers maar de mensen die al een ps3 hebben gehad hebben er niet zo vreselijk veel aan. Ik heb altijd gedacht dat ik naast mn pc misschien nog wel een ps4 wilde hebben maar nu Microsoft zo hard zijn best doet met gratis games (ja Sony doet het ook, maar meestal zijn het simpele indies) en exclusives als Forza 6 heeft, die de vloer aanveegt met Driveclub begin ik daar toch over te twijfelen. Daarnaast hoor je vaak genoeg dat PSN eruit ligt. Wat de ps4 nog wel heeft over de xbox one is dat de meeste multiplats op de ps4 op een hogere resolutie draaien dan op de xbox one, wat voor veel mensen (ook voor mij) best wel een ding is.

    Mijn vraag aan de heren van Gamersnet: Hoe lang denken jullie dat de PS4 en Xbox One mee gaan? Gaan we nog een generatie meemaken zoals de ps3 en xbox360 of is de hardware daar gewoon niet krachtig genoeg voor?

  44.   
    Noice!'s avatar

    Nieuwe stelling met de zojuist gelekte info over de verstuurde dev kits van de NX in het achterhoofd die de discussie uiteraard voer zal geven:

    Nintendo kan succesvol zijn met hun NX.

    Het is vooral interessant om te horen van jullie, en van de kijkers, hóé jullie dan denken dat Nintendo weer succes kan hebben en daarnaast wat de verwachtingen zijn. Omdat ik de vorige stelling ook al ingezonden had, maar deze bijna onvermijdelijk is, kan je zeggen dat member: Ninthousiast hem via YouTube heeft ingezonden…. Ik zeg niks 😀

  45.   
    sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

    Ik vind wat sony wat meer moet durven, het lijkt net nu dat ze op voorsprong staan dan ze bang zijn dat Xbox hun in haalt, waarom moeten we der een wedstrijd van maken als iedereen tevreden met zijn playstation 4 of Xbox is dan is het toch klaar? tenzij der zoo bitch is die alleen maar loopt te roepen dat Xbox of ps4 beter is dan word het een ander verhaal…….

    Stelling: een game die elke jaar uit komt is nooit perfect.