Hearts of Stone voegt belastingambtenaar toe aan The Witcher 3

Ondernemers en gamers opgelet: het is weer tijd voor de omzetbelasting. Nee, niet per se in het echte leven, maar in The Witcher 3. Zoals je waarschijnlijk wel weet, speel je in dit spel als Geralt of Rivia, een witcher die volgens de lore in constante armoede leeft. Echter, games zijn berucht om de glitches en bugs waar je gebruik van kunt maken om dit soort limieten te omzeilen. Veel spelers zijn er dus tóch in geslaagd om een klein fortuin te vergaren. Ontwikkelaar CD Projekt RED heeft een geestige en briljante manier gevonden om spelers op ludieke wijze te straffen voor het misbruiken van zulke exploits: in de uitbreiding Hearts of Stone wordt de belastingbeambte geïntroduceerd.

De beste man komt langs als je in het verleden gebruik hebt gemaakt van glitches als de koeienweide in White Orchard. En hoewel het stelen van andermans goederen in de game op zich geen gevolgen heeft voor bijvoorbeeld je reputatie, zijn ook ‘onrechtmatig verkregen’ zaken niet vrijgesteld van de belasting. Dat de ambtenaar in kwestie dit soort vragen stelt, wil echter niet zeggen dat je gedwongen wordt om naar waarheid te antwoorden. Je kunt ook zeggen dat je geen van deze dingen hebt gedaan en een certificaat krijgen voor ‘Taxpayer in Good Standing‘. Of dit nog verdere gevolgen heeft in het spel, is nog onbekend.

Hebben jullie netjes je belasting betaald?

  1.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Ik heb alles expres eerlijk verteld 😛 Heb niet gebruikt gemaakt van glitches wel van stelen in huizen en zo. Moest 1000 crowns betalen. Het is grappig dat alle glitches die bekend zijn wordt verteld door die npc en of ik dat heb gedaan.