G2A noemt sponsorverbod League of Legends ‘agressief’ en ‘potentieel schadelijk’

Eerder deze week lieten we al weten dat Riot Games het key reseller G2A heeft verboden om nog League of Legends-teams te sponsoren. De ontwikkelaar maakte dit besluit omdat G2A doet aan selling en boosting van League of Legends-accounts, wat in strijd is met Riots beleid. Het komt niet als een verrassing dat G2A ontevreden is met dit besluit.

In een officiële reactie noemt de website Riots verbod “agressief” en “potentieel schadelijk”. Volgens G2A is er sprake van een aanval jegens de volledige e-sports-community:

[Riot has] launched an aggressive attack directed towards the entire global e-sports community in a failed attempt to dominate and control the industry. It has the ability to impact negatively on e-sporters, especially during this fabulous time when hopes are so high for great e-sports events.
G2A stelt dat het “veel vriendelijke manieren” heeft gezocht om Riot tegemoet te komen, maar beweert dat al deze pogingen werden beantwoord met nog meer eisen. Riot zelf stelde eerder juist dat het keihard zijn best heeft gedaan om tot een compromis te komen, maar dat G2A dit dwarsboomde.

 1.   
  Neolite's avatar

  Zielige voorspelbare reactie. Het bedrijf doet illegale verkopen en dan is dit het logische gevolg.

 2.   
  Flapjack's avatar

  Neolite schreef, "Zielige voorspelbare reactie. Het bedrijf doet illegale verkopen en dan is dit het logische gevolg."

  snap je reactie, maar er is niet bewezen dat ze illegale verkopen doen, wacht dat je van twitchers die sites als dat sponsort, of humble bundle en dergelijk. g2a is redelijk profesioneel en bovendat er zijn websites die nog sketchier zijn.

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Flapjack schreef, "

  ”Neolite” schreef, "Zielige voorspelbare reactie. Het bedrijf doet illegale verkopen en dan is dit het logische gevolg."

  snap je reactie, maar er is niet bewezen dat ze illegale verkopen doen, wacht dat je van twitchers die sites als dat sponsort, of humble bundle en dergelijk. g2a is redelijk profesioneel en bovendat er zijn websites die nog sketchier zijn."

  G2A, G2Play en Kinguin zijn vrijwel hetzelfde, ze hebben vaker dezelfde aanbiedingen. Sterker nog, sommige van deze website’s lijken zelfs op elkaar en doen dezelfde “promo” acties.

  Maar op het eerste gezicht lijken deze websites niet op elkaar, maar achter de schermen zijn het gewoon dezelfde mensen. Al deze website’s liggen ook gevestigd in landen die achterliggen op het gebied van inkoop/verkoop, internet wetten of bijv. voorwaarden wetten. Waarom zou dit toch zijn? 🙄

  Het hoef niet zo te zijn dat ELKE game key illegaal is, maar ze verkrijgen de key’s wel op een illegale manier. Verder staan ze ook niet geregristreerd als authorised seller/reseller.

  Verder is het verkoop van accounts of boosting ten alle tijden streng verboden, lees de voorwaarden van League of Legends of bijv. Steam eens na….

  Sommige personen die dit soort website’s hebben opgezet, worden in sommige landen gezocht door Interpol. Om wat druk van de ketel te halen hebben sinds kort ook BTW’s op hun website. Of deze BTW ook daadwerkelijk bij de belastingdienst terecht komt, is nog maar de vraag of het is een manier om nog meer marge te creëren.
  De oprichter van G2A wordt al gezocht voor het onderduiken en zwarte markt praktijken.

 4.   
  Hitman047's avatar

  Flapjack schreef, "snap je reactie, maar er is niet bewezen dat ze illegale verkopen doen, wacht dat je van twitchers die sites als dat sponsort, of humble bundle en dergelijk. g2a is redelijk profesioneel en bovendat er zijn websites die nog sketchier zijn."

  Bewijs?

  Los van de hele discussie over hoe ze daar op schimmige wijze aan hun key’s komen;

  Het verkopen van (al dan niet gestolen/gehackte) accounts is sowieso niet toegestaan. Riot staat hier volledig in zijn recht.

 5.   
  FireBallz's avatar

  om al die vreemde corruptie op de PC-exclusivegames ben ik dus consolegamer geworden

 6.   
  KeesMommaiseenbaas's avatar

  Het gaat Riot inderdaad niet om de verkoop van ‘schimmige keys’, want LOL is zelf free2play.
  Maar er worden via g2a wel accounts verkocht die door bots geleveld zijn. En dat is wel in strijd met de voorwaarden.