Black Ops 3 geliefder dan Fallout 4

Er staat dit najaar veel moois op het programma met games als Star Wars: Battlefront, Halo 5: Guardians en Yoshi’s Wooly World. Voor velen is Fallout 4 echter de grote klapper, al blijkt uit een onderzoek van Nielsen dat dit niet het spel is waar de gemiddelde gamer het meest naar uitkijkt.

Het onderzoeksbureau Nielsen ondervroeg bijna 5000 gamers en toen bleek dat Call of Duty: Black Ops 3 dé game is waar de meeste gamers op zitten te wachten. Fallout 4 en Assassin’s Creed: Syndicate staan op een gedeelde tweede plaats, gevolgd door Need for Speed. Opvallend is dat onder Xbox One-bezitters unaniem uitgekeken wordt naar Halo 5: Guardians, terwijl “slechts” 79 procent van de PlayStation 4-bezitters zit te wachten op de Nathan Drake Collection.

Bij het bepalen van de winnaars werd rekening gehouden met factoren als awareness, interesse tot kopen en de consumentenbeoordeling. Nielsen vertelt:

The percent value reflects how strong the overall anticipation level is for the title, relative to the pre-release anticipation levels of all previous titles that released on the respective platform.
Onderstaande infographic toont de onderzoeksresultaten. Naar welke game kijk jij het meeste uit dit najaar? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Bacotje's avatar

  Propaganda bullshit.

 2.   
  TheAppleFan's avatar

  Dat geld niet voor mij XD

 3.   
  bjorntukkertje's avatar

  Tja, de kleine kinderen die hoor je nooit op gamer websites maar die kopen wel altijd de cod en FIFA en nfs

 4.   
  Downzilla's avatar

  Ze hebben zeker de enquetes uitgedeeld op een kleuterschool.

 5.   
  Bosnegert's avatar

  kan ik snappen fall out 4 heeft ook niet echt een goed concept en bo is gewoon beter content

 6.   
  Downzilla's avatar

  He bosnegert, jij lijkt eigenlijk best wel op frans bauer

 7.   
  Ralph P Scene's avatar

  Tja wat moet ik zeggen….

 8.   
  3333/3333's avatar

  Bacotje schreef, "Propaganda bullshit."

  Nielsen is anders een heel betrouwbaar en gewaardeerd onderzoeksbureau op dit gebied. Dit zijn gewoon feiten.

 9.   
  Neolite's avatar

  Er zijn helaas elk jaar weer te veel kleine kinderen die braaf deze bagger blijven kopen. Zo lang dit gebeurd zal de noodzakelijke verandering die de franchise nodig is, niet gebeuren.

 10.   
  Throbert's avatar

  Hehe iedereen butthurt

 11.   
  Tom's avatar

  Ach, je kijkt er inmiddels niet meer van op, dit soort resultaten. Fallout is voor de casual gamer natuurlijk ook een bijzonder moeilijke en niche game om te bevatten, terwijl iedereen en alles wel bekend is met het jaarlijkse Call of Duty-gedrocht-hype-vehikel. Ieder z’n ding.

 12.   
  ronineter's avatar

  Tuurlijk staat Cod bovenaan als awereness een factor is. Deze game is al zo vaak in andere media voorgekomen dat zelfs mijn Oma van het bestaan van CoD weet. Ook nog eens dat die game jaarlijks gereleased word en 10 jaar Constant reclame word gemaakt helpt ook erg mee met de awerness te vergroten.

  Als HL3 aangekondigt zou worden zouden de mensen die de Franchise gespeeld hebben totaal gehyped worden, maar de gene die nog nooit HL1 of HL2 gespeeld hebben niet. (Deze groep word met de tijd groter)

 13.   
  TinusGN's avatar

  Ze hebben over duidelijk hier niet gevraagd

 14.   
  KgUnl!mited's avatar

  TinusGN schreef, "Ze hebben over duidelijk hier niet gevraagd"

  Dit onderzoek zal ook een goede afspiegeling zijn van de verhoudingen op gamersnet. Vaak geven de reacties geen goed beeld van hoe de hele populatie er over denkt. Dus ik ben er van overtuigd dat je dezelfde resultaten krijgt, als je hier op gamersnet een anonieme poll maakt.

 15.   
  FireBallz's avatar

  Ik snap wel waarom mensen zo hyped zijn over BO3. Ik bedoel, de vorige 2 Call of Dutys waren nou niet bepaald de beste. De beta zag er uitstekend uit, en het speelde heel lekker ,al moet ik het zelf zeggen. Leuk dat nog zoveel mensen wachten op NfS, ben daar na 4 kapot gespeelde delen (Shift, Underground, Most wanted 2012 en Rivals) wel een beetje klaar mee, maar een groot deel toch niet.

 16.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Geen hele grote verassing. Het rpg genre is lang niet voor iedereen weggelegd. Als ik moest kiezen zou ik waarschijnlijk ook voor de nieuwe CoD gaan. Niet per se omdat ik CoD zo geweldig goed vind maar meer omdat ik gewoon niet zo’n super grote rpg fan ben. Zoals al eerder werd gezegd, het blijft vaak toch een niche genre

 17.   
  PaNNa's avatar

  Inderdaad geen verrassing, vandaag spreekt men zo en morgen heeft men een andere mening.. Maar ik verheug me toch meer op Fallout 4, ik ben stilletjes aan klaar met die futuristische shit van COD. Maar toch zou ik hem met der tijd toch aanschaffen, omdat ik heel de franchise heb. Dus dat is ook alweer geen verrassing.

 18.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Tom schreef, "Ieder z’n ding. "

  Dat is inderdaad een dingetje dat veel mensen hier op GN laatstaan in de gaming community moeten acepteren en leren!

 19.   
  Jerry97's avatar

  Ik heb black ops 3 al gereserveerd. Maar dat heb ik alleen gedaan omdat een vriend van mij het ook koopt. Anders had ik nooit black ops 3 gekocht.

 20.   
  Carcass's avatar

  Tja, denk wel dat fallout door de kopers meer gewaardeerd wordt dan dat dit bij een cod het geval is.

 21.   
  DB Ries's avatar

  Fallout 4, heb net een mini nuke gekocht 😀

 22.   
  D_Dog's avatar

  Man man man. Elk jaar dezelfde lineaire troep, nee dat moet je willen. Als het nou open world games zouden zijn, had ik er nog wel oog voor maar CoD. Al jaren laat ik deze troep links liggen. Niks voor mij. Een uur of 8/10 voor 60 euro. 😆

 23.   
  Jerry97's avatar

  Je kan veel langer spelen dan 8/10 uur he. Dat is alleen de singleplayer. De singleplayer is ook niet het belangrijkste van het spel, daarom duurt het ook niet zo lang. Als je de multiplayer speelt kan je zo meer dan 100 uur spelen. Tenzij je alleen de singleplayer wilt spelen, dan is het wel zonde van je geld.