Prijs HoloLens development kit vastgesteld op 3000 dollar

De HoloLens is een “augmented reality”-bril die virtuele beelden projecteert in de echte wereld. Op de E3 bewees Microsoft middels een indrukwekkende Minecraft-demo dat de HoloLens veel mogelijkheden biedt voor games, al lijkt de bril vooralsnog buiten het budget van gamers te liggen.

Microsoft heeft namelijk bekendgemaakt dat je voor de development kit van de HoloLens 3000 dollar zult moeten betalen. Voor dat bedrag krijg je een HoloLens met 2GB RAM, 802.11aca, een x86 processor en een verversingsratio van 60Hz. Ook wordt de kit geleverd met API’s die ontwikkelaars kunnen gebruiken om software voor de bril te ontwikkelen.

Deze prijs is duidelijk aan de hoge kant, maar Microsoft benadrukte in juli al dat de eerste editie van de HoloLens gericht zal zijn op bedrijven en niet op consumenten. De kans is dus groot dat men over een paar jaar met een consumentenmodel komt dat aanzienlijk goedkoper is. De development kit van de HoloLens verschijnt in het eerste kwartaal van 2016.

Hoeveel zou jij overhebben voor de Microsoft HoloLens?

 1.   
  Koenboy1304's avatar

  het lijkt een beetje kwa idee op oculus rift daarom daalt naar mijn idee de prijs gelijk…. dus ik zou zeggen 1200 dollar als het niet meer is….. (of is dat heel weinig?)

 2.   
  bjorntukkertje's avatar

  Jezussss wat een geld

 3.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Voor dat geld koop ik liever een goede pc 🙁

 4.   
  Neolite's avatar

  Bedrag is natuurlijk volkomen logisch zodra duidelijk is waar deze devkit voor bedoeld is.

 5.   
  Leukste's avatar

  Microsoft benadrukte in juli al dat de eerste editie van de HoloLens gericht zal zijn op bedrijven en niet op consumenten. De kans is dus groot dat men over een paar jaar met een consumentenmodel komt dat aanzienlijk goedkoper is.

  Deze is dus niet voor de consument bedoelt. En als duidelijk wordt waar het bedrijfsleven deze voor kan gebruiken is de prijs daar waarschijnlijk wel mee te rechtvaardigen.

 6.   
  PaNNa's avatar

  Dan kopen we er ééntje in het zwart 😆 , serieus.. Wat Leukste zegt ben ik het volledig mee eens. Dit is een richtprijs voor bedrijven, niet voor particulieren. Dan vind ik het eigenlijk een zeer schappelijke startprijs! Want bedrijven kunnen dit toch inbrengen in hun belastingen, pijn in de portefeuille zal het niet doen.

 7.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Idd, dit is op het moment alleen voor het bedrijfsleven etc bedoeld en voor hen zal het ook zeker interessant zijn.

 8.   
  Speedredz's avatar

  lijkt me vet maar is veel ste duur