New Xbox One Experience geeft Nederlanders eindelijk Kinect-commando’s

Menig Nederlands gamer heeft de hoop voor Kinect allang opgegeven. Slechts een handjevol games maakt gebruik van de mogelijkheden van Kinect en tot dusver mogen Nederlanders niet eens hun Xbox One aansturen met stemcommando’s, een feature die nota bene op internationale schaal een mooi selling point bleek voor Microsofts console. Daar lijkt nu echter verandering in te komen…

Nederlandse Xbox One-gamers die nu al toegang hebben tot de zogenaamde ‘New Xbox One Experience’, hebben opgemerkt dat deze dan ook eindelijk Nederlandse stemcommando’s zal implementeren. Het heugelijke nieuws werd al snel gedeeld op Nederlandse Facebook-groepen voor Xbox One-gamers en leverde daardoor het volgende, glasharde bewijs:


Er zijn al aardig wat oer-Hollandse commando’s die functioneel zijn op de console, al staan sommige zinnen nog wat krom en werken ze schijnbaar niet even goed bij iedereen. Desalniettemin is het mooi om te weten dat Microsoft deze functie niet geschrapt heeft, zo is er tenminste nog een puntje van hoop voor de nieuwe Kinect-sensor.

Sta jij al te popelen om eindelijk eens in je moedertaal met je Xbox One te communiceren, of ligt jouw Kinect-verhikel alweer eventjes te verstoffen op zolder?

 1.   
  gamepower's avatar

  nee ik sta niet te springen voor nederlands…. mij xbox one staat op vs en command op Engels en ik gebruik dit dagelijks, het is een soort gewoonte geworden en ik vind nog steeds een meerwaarde…. maar aan Nederlands begin ik niet, wel mooi dat MS dit niet laat vallen ๐Ÿ˜‰

 2.   
  PaNNa's avatar

  Daar zijn ze toch wat aan de late kant mee, maar goed dat het er dan toch nog gekomen is. Neen , ik heb dat ding helaas niet. Wist niet of het wel de moeite was om het erbij te kopen.

 3.   
  Sa.'s avatar

  Ik hoop eigenlijk dat ze Cortana meteen ook in het Nederlands droppen, of dat ze verdikkeme het is gewoon mogelijk maken om je region op NL te zetten en je taal op Engels! ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜‰

 4.   
  Mjolnir's avatar

  Klinkt als een logische stap in het proces… Ze hebben immers altijd de claim gedaan Cortana beschikbaar te maken voor Windows (Phone) 10, dus als xbox en pc in elkaar moeten overlopen….

 5.   
  squidgyboy's avatar

  beter laat dan nooit!!!