The Elder Scrolls Online krijgt nieuwe DLC genaamd Orsinium

The Elder Scrolls Online is sinds maart free-to-play, wat betekent dat uitgever Bethesda de winst tegenwoordig vooral uit cosmetische microtransacties en betaalde DLC-pakketten moet halen. In die laatste categorie is er inmiddels een verschenen: The Imperial City. Het volgende pakket is nu aangekondigd en ook dit draagt de naam van een grote stad in Tamriel: Orsinium.

In deze uitbreiding gaan spelers op bezoek in de eeuwenoude (en compleet verwoeste) thuisstad van de Orcs en het omringende gebied. Volgens Bethesda is het nieuwe gebied nog groter dan dat van de Imperial City-DLC. In het territorium van de Orcs zijn allerlei nieuwe dingen te beleven, zoals quests en dungeons. In de loop van de tijd zal de stad verwoeste Orsinium heropgebouwd worden. Dit houdt in dat alle acties van spelers invloed hebben op hoe de stad eruit ziet. Dit lijkt echter wel te betekenen dat de wederopbouw van de Orc-stad na verloop van tijd is afgelopen, terwijl dit toch een relatief centraal element is in het nieuwe DLC-pakket. De vraag is dus of de DLC ook nog leuk is als hij eenmaal een halfjaar of een jaar uit is.

Het tweede grote DLC-pakket voor The Elder Scrolls Online kost standaard 3.000 crowns in de Crown Store, maar er is ook een speciale editie verkrijgbaar voor 5.000 crowns. Die bevat naast de DLC een Cave Bear Cub, een Cave Bear Mount en vijf Crown Experience Scrolls.

Tegelijk met de DLC verschijnt ook een gratis patch voor het basisspel, die onder meer gamepad-ondersteuning op pc toevoegt. Ook voegt deze update ondertiteling op alle platformen en schildverf toe.

De Orsinium-DLC komt uit op 2 november.

 1.   
  fdennis's avatar

  Ik voel mij nog altijd een beetje genaaid met deze game. Want vooraf zeiden ze dat de game alle werelden van alle Elder Scrolls games zou bevatten. Terwijl ze eigenlijk van iedere deel een stukje hebben gepakt. Vervolgens zijn de meeste locaties ook verschrikkelijk dood en sfeerloos. Ik hoop dat Tod Howard en zijn team na Fallout 4 weer bezig gaan met een nieuwe scrolls. Want zijn team heeft ook Skyrim gemaakt. En dat is in mijn ogen de beste rpg ooit gemaakt.

 2.   
  vistaberg's avatar

  Heb ook weer hoop op een soort Skyrim. Deze elders scrolls is een verkapte versie van WOW.

 3.   
  Talska's avatar

  Nou de reactie (fdennis) hierboven zegt me genoeg.
  Deze game is mij ook enorm tegengevallen, eentonig is het juiste woord.

  Skyrim blijft de beste!

 4.   
  Dark_Phoenix's avatar

  vistaberg schreef, "Heb ook weer hoop op een soort Skyrim. Deze elders scrolls is een verkapte versie van WOW. "

  Sorry om dit te zeggen het is alles behalve verkapte versie van WOW. Enigste overeenkomst is dat het een mmo-rpg is. Het is gewoon een Elders Scrolls game die meer water down is omdat het genre mmo-rpg is en geen singelplayer rpg. en Dennis voor een mmo is deze game super sfeervol en juist niet dood. Wanneer andere guilds komen zoals thieves guild en Dark Brotherhood en nog een tweede deel komt van de justice systeem dat je een wachter kan worden en echte dieven kan doodden wordt het een stuk leuker. House systeem zijn ze ook mee bezig.

 5.   
  stan_the_manNL's avatar

  Ik heb skyrim teweinig gespeeld:( ik zou best in zijn voor een remake van Skyrim

 6.   
  Talska's avatar

  stan_the_manNL schreef, "Ik heb skyrim teweinig gespeeld:( ik zou best in zijn voor een remake van Skyrim"

  Wat let je om hem te gaan spelen? Weet niet welk platform je bezit.

 7.   
  swklijn1's avatar

  Ik ben eigenlijk wel klaar met deze game.

 8.   
  DeAdSeYe's avatar

  Héél apart dat mensen tegen TESO zijn, na mijn mening is het juist één van de beste MMORPG op de markt.
  Waarom? De combat is juist BETER als alle andere MMO’s alleen heb je helaas te weinig abilites (je kunt maximaal 5 + ulti), voordeel? Je creëert veel meer unieke builds en rollen en dat zorgt voor meer variatie!

  Maar mensen vergelijken het met een single-player game (skyrim) die client side berekent is tegenover een MMO (Teso) waar meer server side berekent is. Daar zit een HEEL groot verschil in, en dat is gewoon jammer dat mensen hier niet in verdiepen en maar gewoon iets schreeuwen zonder de ballen verstand ervan te hebben.

  Je kunt niet dezelfde combat mechanics als Skyrim in een MMO stoppen, synchronisatie is bijv. de grootste boosdoener. Ik ga hier geen lul verhaal van maken, want anders ben je vanavond nog aan het lezen wat de verschillen zijn.

  Verder zijn alle qeusts uniek en geen enkele quests voelen hetzelfde aan, zelfs alle side qeusts hebben een uniek verhaal. Dat mis ik ook gewoon bij de gemiddelde MMO van tegenwoordig.

  Elke qeusts heeft zo z’n eigen story met meerdere unieke personages, vaker zitten er ook unieke dingen bij verstopt zoals een extra skill tree (denk aan vampieren en weerwolven) of speciale items.

  Daarnaast is de PvP ook vele malen vetter als bij een andere MMO. Guild Wars 2 heeft ongeveer dezelfde soort gameplay, samen met tientallen andere gasten een fort aanvallen is gewoon episch!

  En de grootste voordeel van Teso, geen verschillende servers meer! Je speelt gewoon met iedereen zonder enige gedoe met aparte servers… Ook dat mis ik in de meeste MMO’s, alleen Eve Online heeft dat. Je hebt alleen America, EU en Asia, maar geen aparte servers..

  Skyrim is een MMO en TESO is geen single-player game, ze zijn totaal verschillend met een compleet andere opbouw en berekeningen (server vs client side). Maar omdat mensen geen Skyrim (2) hebben, hebben ze schijnbaar het recht om te zeiken terwijl er nog genoeg andere mensen wel een The Elders Scrolls MMO willen spelen.

 9.   
  Talska's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Héél apart dat mensen tegen TESO "

  Ben niet tegen, hij bevalt me gewoon niet. Saai, eentonig blijven wat mij betreft staan.
  Wie weet uitgekeken op deze genre.

  Bij Hardline twijfelde ik niet. toch wilde ik TESO wel een kans geven heb met alle fracties een character met alle tot circa lvl15 gespeeld. Nee, ik vond het niks.

 10.   
  DeAdSeYe's avatar

  Talska schreef, "

  ”DeAdSeYe” schreef, "Héél apart dat mensen tegen TESO "

  Ben niet tegen, hij bevalt me gewoon niet. Saai, eentonig blijven wat mij betreft staan.
  Wie weet uitgekeken op deze genre.
  Bij Hardline twijfelde ik niet. toch wilde ik TESO wel een kans geven heb met alle fracties een character met alle tot circa lvl15 gespeeld. Nee, ik vond het niks. "

  Dat is meer een persoonlijke smaak, misschien hou je zelf niet zo van MMO’s. Maar ik zie gewoon regelmatig kritiek bij games verschijnen die gewoon helemaal nergens op slaat, vooral bij deze game. Mensen verwachten Skyrim single-player ervaring bij een MMO wat tot de dag vandaag nog altijd onmogelijk is op onze huidige hardware.

 11.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Talska schreef, "

  ”DeAdSeYe” schreef, "Héél apart dat mensen tegen TESO "

  Ben niet tegen, hij bevalt me gewoon niet. Saai, eentonig blijven wat mij betreft staan.
  Wie weet uitgekeken op deze genre.
  Bij Hardline twijfelde ik niet. toch wilde ik TESO wel een kans geven heb met alle fracties een character met alle tot circa lvl15 gespeeld. Nee, ik vond het niks. "

  Lol tot level 15 dan heb je niks van de game gezien juist op latere levels begint de game goed te openen. Latere gebieden en questen zijn zoveel beter dan de begin gebieden. Hoe je beste plezier uit deze game kunt trekken is door alles te gaan doen. Craften, explore, vissen, archievemnts behalen, pvpen, dungeons doen. Zo wordt het ook niet saai. In een guild zitten kan de game ook een stuk leuker maken als je ingeval een leuke guild hebt.

 12.   
  Talska's avatar

  DeAdSeYe schreef, "

  ”Talska” schreef, "[quote=”DeAdSeYe”].."

  Ben niet tegen, hij bevalt me gewoon niet. Saai, eentonig blijven wat mij betreft staan.
  Wie weet uitgekeken op deze genre.
  Bij Hardline twijfelde ik niet. toch wilde ik TESO wel een kans geven heb met alle fracties een character met alle tot circa lvl15 gespeeld. Nee, ik vond het niks. "

  Dat is meer een persoonlijke smaak, misschien hou je zelf niet zo van MMO’s. Maar ik zie gewoon regelmatig kritiek bij games verschijnen die gewoon helemaal nergens op slaat, vooral bij deze game. Mensen verwachten Skyrim single-player ervaring bij een MMO wat tot de dag vandaag nog altijd onmogelijk is op onze huidige hardware. [/quote]
  Je zou de liefde voor Skyrim kunnen zien als een gemis (in de huidige tijd) De setting is natuurlijk heel anders met TESO toch is het de zelfde uitgever die Skyrim maakte, mensen hebben veel plezier gehad aan die game. Dan reageren mensen altijd wat anders dan anders. Ik persoonlijk ben dan idd meer voor shooters en de FIFA,s 🙂

 13.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Talska schreef, "

  ”DeAdSeYe” schreef, "[quote=”Talska”].."

  Dat is meer een persoonlijke smaak, misschien hou je zelf niet zo van MMO’s. Maar ik zie gewoon regelmatig kritiek bij games verschijnen die gewoon helemaal nergens op slaat, vooral bij deze game. Mensen verwachten Skyrim single-player ervaring bij een MMO wat tot de dag vandaag nog altijd onmogelijk is op onze huidige hardware. "

  Je zou de liefde voor Skyrim kunnen zien als een gemis (in de huidige tijd) De setting is natuurlijk heel anders met TESO toch is het de zelfde uitgever die Skyrim maakte, mensen hebben veel plezier gehad aan die game. Dan reageren mensen altijd wat anders dan anders. Ik persoonlijk ben dan idd meer voor shooters en de FIFA,s :)[/quote]

  Dat verklaard genoeg. ESO is slow progress en als je niet zoveel houd van rpg en slow progress met uitzondering van Skyrim dan vind je ESO ook niet zo leuk. Skyrim vinden heel veel mensen leuk of je nou een hardcore rpg fan bent of niet.

 14.   
  Talska's avatar

  Dark_Phoenix schreef, "

  ”Talska” schreef, "[quote=”DeAdSeYe”].."

  Je zou de liefde voor Skyrim kunnen zien als een gemis (in de huidige tijd) De setting is natuurlijk heel anders met TESO toch is het de zelfde uitgever die Skyrim maakte, mensen hebben veel plezier gehad aan die game. Dan reageren mensen altijd wat anders dan anders. Ik persoonlijk ben dan idd meer voor shooters en de FIFA,s :)"

  Dat verklaard genoeg. ESO is slow progress en als je niet zoveel houd van rpg en slow progress met uitzondering van Skyrim dan vind je ESO ook niet zo leuk. Skyrim vinden heel veel mensen leuk of je nou een hardcore rpg fan bent of niet. [/quote]
  Yup daar raak je een punt (slow Progress) of te wel geen geduld. Maar COD gaat me echt wat te ver 😛

 15.   
  FireBallz's avatar

  Ik weet serieus niet waarom iedereen zo hyped is over Skyrim. Het heeft matige graphics, veel te weinig checkpoints, opzich een vreemde verhaallijn, personage waarvan ik het leuke niet heb gezien. Oke, de gameplay was niet onaardig, maar dat iedereen staat te juichen en alleen maar loftrompetten over Skyrim uittettert, nee. Ik snap het gewoon niet.

 16.   
  Dark_Phoenix's avatar

  FireBallz schreef, "Ik weet serieus niet waarom iedereen zo hyped is over Skyrim. Het heeft matige graphics, veel te weinig checkpoints, opzich een vreemde verhaallijn, personage waarvan ik het leuke niet heb gezien. Oke, de gameplay was niet onaardig, maar dat iedereen staat te juichen en alleen maar loftrompetten over Skyrim uittettert, nee. Ik snap het gewoon niet."

  Bij Elder Scrolls games draait het niet zo zeer over het hoofdverhaal maar over verhalen van alle hoeken. Maar het belangrijkste is dat het een sandbox rpg is. Skyrim heeft niet idd niet zo mooie graphics het is te grijs. Maar graphics kun je fixen met zeer mooie graphics mods. Waarom veel mensen het leuk vinden is ook om de mod community.

 17.   
  NLkevvNL's avatar

  Dark_Phoenix schreef, "

  ”FireBallz” schreef, "Ik weet serieus niet waarom iedereen zo hyped is over Skyrim. Het heeft matige graphics, veel te weinig checkpoints, opzich een vreemde verhaallijn, personage waarvan ik het leuke niet heb gezien. Oke, de gameplay was niet onaardig, maar dat iedereen staat te juichen en alleen maar loftrompetten over Skyrim uittettert, nee. Ik snap het gewoon niet."

  Bij Elder Scrolls games draait het niet zo zeer over het hoofdverhaal maar over verhalen van alle hoeken. Maar het belangrijkste is dat het een sandbox rpg is. Skyrim heeft niet idd niet zo mooie graphics het is te grijs. Maar graphics kun je fixen met zeer mooie graphics mods. Waarom veel mensen het leuk vinden is ook om de mod community. "

  .
  Ik vind dat is mijn mening, Dat Skyrim er mooi uit zag, maar bij mijn draait het niet om de mooiheid van de game, maar ik ben al jaren fan van deze serie, Maar de de online versie, hmm niet zo 😳